xVybraná videa
x "Kdyby mě zabili, měl bych nádherný pohřeb za státní peníze a zbyla by po mně jen tabulka na zdi se jménem někde u toalet," říká smutně bývalý elitní policista Michal. V současnosti se skrývá v zahraničí, protože v demokratické České republice se dvacet let po listopadovém převratu obává o svůj život. Z normálu jej vychýlily dva případy z roku 2007, které vyšetřoval. Když zjistil, že smrt arménského občana a vražda řidiče Sazky má společného jmenovatele, začal rozkrývat struktury zločineckého podsvětí. Jeho protivníkem se stala přímo hlava ruskojazyčné mafie (tzv. vor v zakoně), která na našem území působí. Policista protivníka usvědčil. Když pak ale český soud mafiánského bosse osvobodil, Michal najednou pocítil horkou půdu pod nohama.

Ruskojazyčný organizovaný zločin se v naší zemi etabloval v devadesátých letech. Je úzce svázán se sítí agentů KGB a StB a s protagonisty bývalého režimu a s jejich ekonomickými zájmy. Bohužel je dnes už také hluboce spřízněn se současnou politickou a hospodářskou elitou České republiky. To v podstatě účelově znemožňuje nestranná policejní vyšetřování mafiánských zločinů a spravedlivá objektivní soudní rozhodnutí. Dnes už totiž nevíme, kdo je kdo. Nevíme jestli policista a soudce není zároveň zločinec, jak konstatuje jeden z účinkujících v dokumentu Jána Nováka Kdyby mě zabili...
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.