xVybraná videa
text k videu


"Vše podstatné máme přímo před sebou. V nás. Jen už to skrze moře umělých a nesmyslných zbytečností nevidíme. Nevěříme Přírodě, bojíme se změn, ztrácíme své sny... Přesně takové nás tento degenerující "systém" potřebuje!
Někdy musíme až na konec světa, abychom to pochopili..."

Horolezecká expedice na nejvyšší vrchol Sev. Ameriky McKinley (6194 m)
Stále přítomný třeskutý mráz a divoké vichřice se starají o pověst jedné z nejstudenějších a nejnepřístupnějších hor planety. Vrcholová dvojice, kterou tvořili 26-letý Tomáš Měrka a 30-letý Jan Vesták, se musela k cíli probíjet hlubokým čerstvě napadaným sněhem, který zaplavil horu po vyjímečně suchém a slunném červnu. Oběma se 14.července i přes nepříliš příznivé počasí podařilo stanout na 6194 metrů vysokém jižním vrcholu. Ostatní dva členové expedice, Petr Malý a Jana Hanzlíková, skončili svůj výstup v posledním výškovém táboře.
x Krátká filmová inspirace z dalekého Severu, sestříhaná z náhodných záberů, pořízených v unoru a březnu 2009 během dlouhé cesty Petra Pavlíčka a Evy Sirotkové po nejsevernějších místech Evropy.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.