xVybraná videa
text k videu
*prodáno*
*půjčka*
Americký sen
Není divu, že se mu říká sen. Kdo je tam? Ky-ky-ry-ký ... kámo *zabaveno* Né né né né néé... Už nemám žádné další peníze! Moje práce je právě na nic. Prosím! Budu mít další peníze příští měsíc! Nemůžete mi přeci vzít dům! Je toto váš podpis? Ok ok, jen mi s tím trochu pomožte. Říkali jste, že půjčka není problém, ne? Hej! Počkejte! Mám tam psa! Nééé, neberte mi můj sen! Jak se tohle jen mohlo stát?!

Hartmane? To jsi ty?! Od čtvrté třídy uteklo dost času, co? *čtvrtá třída* To je stroj času? Není zapotřebí, se zabývat mými úžasnými úspěchy. Raději si nastup, nemáme moc času! Já se ale musím vrátit do banky a získat zpět svůj život! Vzali mi všechno! Ooooh, banka ti teď už nepomůže! Podívej se do kufru! Tam máš koule, nasaď si je! Budeš je potřebovat. Vrátíš mi můj sen? Ne, kámo. To ty sám! Já tu jsem od toho, abych ti ukázal jak!

*Zima 2006*
Předkládám ke tvému posouzení. První národní banka. Ptáte se, co je to banka? Zvláštní místo, kde existuje prostor, čas i ironie. A zároveň, ne. To budeš dělat celou dobu? Dávej pozor, kámo. Vzor A: Ti co přišli uložit a tak ochránit své vydělané peníze. Vzor B: Ti co si potřebují vypůjčit peníze k různým účelům. Obvyklé. Hej! To jsem já! A vzor C: Banka má pouze tolik peněz v zásobě na půjčení lidem jako jsi ty.

Hej! Hej, to je ten týpek! Ten co mi sebral dům! Klídek kámo a nepřerušuj mě! Časoprostorové kontinuum, nemůže tě slyšet! Nech to prostě na mě. Tak, kde jsem to skončil... Ve chvíli, co se dostal k tobě, v bance mu došly peníze. Ale on mi dal plno peněz a taky plno úroků! Ano, to je jediný způsob, jakým banky vydělávají peníze. Vydáváním dluhových půjček. Dluh = Peníze kámo. To si zapamatuj! Dluh = Peníze!

Čím více vydají půjček, tím více vydělají peněz. Ale pokud už nemají žádné peníze, tak odkud pocházely ty moje peníze? Měl by jsi krok ustoupit kámo. To není možný! Je to možný. A to ještě nic není. Nazdar kámo, nechceš prachy? Tohle přece neudělali. Ale jo, udělali přesně tohle kámo. Nezapomeň - banky dělají peníze tím, že dávají půjčky! Prodávají dluh. I těm co to pravděpodobně nebudou moct splácet. Jou! Dejte si prachy kluci! Jen podepište zde.

Proboha! Mmmm, říkají tomu "peníze zdarma". Jooo, přesně to mi řekl ten bankéř. "Peníze zdarma!" Ale nejsou zdarma ani náhodou! To nejhorší ale bylo to, že půjčovali i těm, co je vůbec nepotřebovali. Lidi, jako TY kámo! Máš pravdu, nepotřeboval jsem ho. Byl jsem tu šťastný, nepotřeboval jsem je! Proč je smutný? Vydělal všechny ty peníze... Pššššt... Přemýšlí! Čekeeej... Ještě čekeeeej... Bingo!

Víš, banka už poskytla půjčky všem ve městě. Ale aby vydělali ještě více peněz, musí půjčit ještě víc! Ještě víc? Kolik peněz potřebují? Víííc... Áááh! Co to je?! Dívej! Teď to rozjedou! Kreditní karty! Wau! Podívej! Myslím, že teď už bude zase vše v pořádku. Všechno bude v pořádku... Co teď? Teď?! Kámo, se všemi těmihle penězi, teď můžeme už jedině... ...pártyyy! Ohou! Tohle je úžasný!

Přesně to jsem potřeboval, abych se probral. Až se vrátím, tak tohle všechno napravím! Jen doufám že můj malý Sen se má ještě fajn. Přišel jsem si pro tebe můj maličký... Jo, určitě se má fajn! Dej to na jeho lístek. A taky něco málo pro sebe. Umm, kočka. Víš co, počkej Hartmane, právě mě něco napadlo. Jestli já mám tyhle peníze od banky,a banka je má od FED... Pokračuj... Tak odkud bere FED ty svoje peníze?

Bylo to s váma skvělý holky, opravdu skvělý. Omluvte mě, když si vypůjčím tyhle. Hele, Hartmane, můžeš mi vysvětlit proč nosím lupičskou podprsenku? Protože NIKDO nemá povolený vstup do FED, Ne ty, ne já, žádný americký občan, žádný svolený člen kongresu, ani nejvyšší soud. Ani nejvyšší soud?! Ani nejvyšší soud! Ani ministerstvo spravedlnosti, ani CIA, DIA, FBI, ATF, BTE, NBC, dokonce ani GOD (bůh).

Jak to, že vláda nemá přístup do své vlastní budovy? Vláda?! Kámo, FED je osobní banka, kterou vlastní osobní akcionáři. Nenech se klamat slovem "federativní". Tady to je asi tak federální jako "Federal express" (balíková služba). Osobní banka?! Ale, osobní?! Buď raději potichu kámo. Tady Ethen, FED. Ahoj Ethene, tady Bill, First National (banka) Ahoj Bille, jak se máš? No dobře, ale víš dochází nám peníze.

Bez problému, kolik potřebuješ? No, jak ti zní 20 milionů? Cože?! Výborně, budeš to tam mít hned zítra ráno. Počkej, to prostě může zavolat FED a oni mu dají cokoli se mu zachce?! Ne kámo, FED bankám peníze nedává, ona jim je půjčuje! Banky je musejí splácet s úroky. Pojď, je na čase zmizet. Počkej, počkej, počkej... Já tomu pořádně nerozumím. Kde bere FED ty svoje peníze? Jsou přeci osobní banka!

Ty jsi řekl, že jsou osobní bankou, ne? Dobrá, takže jak se dostanou peníze do FEDu? Tady Mell, US ražba. Ahoj Mell, tady FED, potřebujeme dalších 20 melounů. Ale Ethane, už teď jedeme stroje na maximum... Musíme poskytovat úvěry, peníze musí týct. No tak jo no, vy jste FED, když to říkáte... 20 milionů navíc! Do rána! Ale já to pořád nechápu. Co je tak špatného na tom, že FED tiskne peníze?

Protože to je neústavní kámo! Ministerstvo financí by mělo vytvářet naše peníze, ale nyní tisk našich peněz řídí FED. Nikdo nemá ani dolar, který by nevytiskla FED. No a? Nejdřív vytisknou peníze, pak je půjčí vládě, pak vládě vyúčtují úroky, a pak vláda zdaňuje TEBE, aby jsi za to platil! Probuď se kámo! Aaale já nevím v čem je ten problém? Hmm, já vím že máš pravdu. Počkat, mám?!

Jo, já stále zapomínám, jak se jim hezky daří, aby jsi TY byl nevzdělaný! Jo tak to je dobrý. Teda počkat! Nejsem nevzdělaný! Víš ty kámo vůbec co to peníze jsou? *desáté století* Dříve lidé používali barter. Vyměňovali to co měli, za to co chtěli. Já ti dám své maliny, za tvůj koláč. Ale já nechci tvoje bobule! Dělej, to... jsou prostě sladký maliny! Nejsou sladký, jsou starý a stejně je nemám rád.

Dej mi ten koláč!!! Ne! Jak vidíš, tak tenhle barter vyvolával pár problémů. Tak jednoho dne přišel zlatník a řekl: Hej, všichni považují zlato za cenné, tak proč se prostě nevyměňuje zlato za to co potřebujeme? Byla stanovená cena za zlato a nyní bylo obchodování mnohem jednoduší, protože lidé mohli vyměňovat zlato, za vše co potřebovali. Hartmane, podívej na všechno to moje zlato! Hej! Hej zastavte ho! To je moje zlato! Zatracení zloději!

Dobrý den, já mám trezor a stráže, mohl bych vaše zlato uchovávat v bezpečí. Za jen malý poplatek. Jo, jasně, to by bylo skvělé. Jak vidíš kámo, takhle přišla úplně první banka ke svým penězům. Tumáš "Já vám dlužím 100 zlatých mincí". Ok, skvělé. Kdykoli se můžete vrátit a žádat vaše zlato nazpátek. Bude přímo tady. V mém trezoru. Právě držíš v rukou úplně první papírové peníze kámo. Wau, to je skvělé. Vše to dává smysl.

No jasně, bylo to fajn a každý začal používat tyto dluhopisy, protože každý věděl, že tento dluhopis má doslova hodnotu zlata. Wau, tyhle sladkosti jsou fakt levné, jen jeden dluhopisný papírek. Asi si koupím ještě na později. Hej, počkat! Před chvílí to bylo jen za jeden papírek. 10 papírků za čokoládu?! Nemůžou přeci zvyšovat ceny jen tak! Ale cukrář přeci může! Počkat, to je přeci špatně! Tomu se říká inflace kámo.

Znehodnocuje tvé papírky tak dlouho, až nebudou mít cenu vůbec žádnou. Dolar už není to co býval... Ale já tvrdě pracoval a upekl všechny ty koláče. Nyní musím pracovat víc abych vydělal méně?! To přeci není fér! Heh, jestli si myslíš, že tohle není fér, tak budeš milovat tohle to... Co to dělá?! Jak že banky vydělávají peníze kámo? Eee, půjčkami? No jasně, seš dobrej! Jak vidíš, tiskne víc a víc dluhopisných papírků, aniž by to zlato měl.

Půjčuje je na úrok, vydělá si slušný peníze a nikdo by si toho ani nevšiml. Ledaže by všichni chtěli zpět své zlato zároveň. Ne ne ne ne ne, to je moje zlato! Teď ... už není. O čem to mluvíš? Chtěl bych si nechat vyplatit váš dluhopis prosím. Děkuji vám mockrát. Hej... Chci své zlato zpět, a to hned! Zloděj! Zloděj! Miluji běh na banku, tak krásně lidi spojuje.

Všichni zjistili, že od nich kradl a když udělali běh na banku, tak jak vidíš... již žádné zlato nezbylo. Hartmane! Bez obav kámo. V těchto časech, byla pomsta ještě tvá! Jsou na světě tři věci, které nedělej! Nikdy si nezahrávej z ženou jiného muže. Nikdy si nezahrávej z egem jiného muže. A především, nikdy si nezahrávej s penězi jiného muže! Jinak, si ten muž zahraje s tebou.

Můj bože, tys ho pověsil?! Jasně kámo! Jooo, pověsili jsme ho. Pověsili jsme ho vysoko! A víš proč? Protože to byl zloděj? Protože kámo, se zrodilo něco hodně zlého! Lidé přišli na to, jak z bezcenného papíru, udělat zlato! Takto byl vytvořený ultimativní stroj, na krádež opravdových peněz a zotročení všech národů na zemi! Žije! Ale no tak, jsi jen dramatický. Sice jsem ztratil svůj dům, ale... Co je tohle, povídej!

Atomová elektrárna? Jo, jo, vytváří hodně elektřiny a málo znečištění. Výtvor pro dobro celého lidstva. Ok, ale co to má společného s... 3...2... Atomová energie. Objev mnohem mocnější, než cokoliv co člověk doposud mohl spatřit. Může být použit k dobru, nebo i zlu. Tak, ale na rozdíl od Einsteina, tento objev byl držen přísně v tajnosti. Něco takového jsi nikdy neměl vidět.

Tomuto objevu se říká frakční rezervní bankovnictví. Ve špatných rukou, je mocnější, než atomová bomba! Ve své schopnosti absolutně zničit celý národ, který mu je vystavený. Ne... ne, ne, ne, ne, ne. Je na čase zastavit toto zlé tajemství a muže co za ním stojí! Přeháníš! Dříve než bude celá Amerika navždy zničena. Tomu věř kámo! Ne, ne, ne. Já jen chci svého psa zpátky. Ksakru! Kašlu na to, vzdávám to.

Nechte je žít v řetězech. Né Hartmane. Strom svobody, musí být čas od času osvěžený krví patriotů a tyranů. Thomas Jefferson? Pane prezidente, jak mu to jen mám vysvětlit?! Tak jako my, můj synu. Zůstaň ostražitý! Příliš mnoho skryté pravdy a světlo naší svobody uhasíná každým dnem. Rychle, vezmi mého koně a ukaž mu to! Počkat, ukázat mi co? Kam to jdeme? ? Ach jo, kde to jsme... Tehdy ve Waterloo.

Drž se, musíme tím projet! Stroj na peníze! Tamhle! Hej, nejsou to ti stejní lidé? Bohatí bankéři z Německa, přiletěli na válku červeného štítu. (něm. Rothschildové!!!) Zaplatili obě válečné strany. Musíme si pospíšit! To je on! Posel červeného štítu! Zastřel ho! Ne! Nikoho tady střílet nebudu! Sakra, kámo... Co?! To on všechny napálil se zprávami z války a řekl, že Napoleon vyhrál!

Banka červeného štítu (nezapomeňte - Rothschildové!) v Londýně, předstírala, že Anglie je odsouzena ke zkáze, a začala prodávat své akcie. Angličané se dostali do prodejního šílenství, aby se zbavili svých bezcenných anglických peněz. Ale, Angličané vyhráli, ne? Samozřejmě že vyhráli! Ale to byl trik od červeného štítu! Vyčkali až se akcie smrsknou na haléře a pak odkoupili Anglii zpět za téměř nic! Cože?! To udělali? Jak prosím tě...

Když vůdci Anglie zjistili, že že jim nezbývá nic jiného, než se odevzdat čer. štítu, jejich peníze zmizeli a stali se otroky válečného dluhu od čer. štítu. Od té doby, Angličané platí své národní daně přímo osobním bankéřům čer. štítu. Lidé nemají ani tušení! Ale bankéři se vytahovali, co nám provedli. Dokonce se nám vysmívají, co se jim povedlo. To je to nejlepší co se mi kdy povedlo.

"Pokud mohu kontrolovat národní měnu, nemusí mě zajímat kdo tvoří jeho zákony." (cit. M.A. Rothschild) Ahá, tak tohle mi Jefferson chtěl ukázat? Ne kámo, dívej... Oni jsou i v Americe?! ČŠ (červ. štít) banky jsou tady, kámo. V patách našeho amerického snu. Sen, který jsi měl ty, kámo. Sen... svobodného lidu! Již často se pokusili převzít naši zem a selhali.

Protože Jefferson a ostatní patrioti chtěli za každou cenu tyhle zlé tyrany zastavit. Ve jménu práva a věčného dobra, nechť sem ty bankéře nikdy nepustí! "Pro zachování naší nezávislosti, nesmíme našim vládcům dovolit, aby nám nakládali neustálý dluh! *Thomas Jeffeson tohle skutečně řekl* Musíme si vybrat, mezi ekonomií a svobodou, nebo přepychem a otroctvím!

Stavím ekonomii na první a nejdůležitější místo, mezi republikánskými ctnostmi. A veřejný dluh je nejnebezpečnější ze všech hrozeb, kterých bychom se měli bát! A je nutné, aby každá generace splatila své dluhy, když odchází." Musíme mít centrální banku, abychom mohli zajistit finance této země!

Pokud Američtí lidé kdykoli dovolí, aby osobní banky ovládali záležitosti jejich peněz, nejprve INflací a poté DEflací, banky a korporace, které kolem nich vyrostou, jim budou zabavovat jejich majetek, až se jejich děti jednoho dne probudí bez domova. A to na samotné zemi, kterou jejich otcové dobyli!" Jeffersone, jsi šílený! Tato země BUDE mít centrální banku! Kdo to je? První americký ministr financí Alexander Hamilton?

Ne na dlouho. Aaron Burr, Jeffersonův vice-prezident. Nebyli zrovna nadšení z našeho prvního ministra financí. Skvělá muška Burre. První pokus o centrální banku trval pouze 20 let,než byla "uzavřena". Ale bankéři to zkusili znovu, i proti starýmu dobrýmu pardálovi Andrew Jacksonovi. Jste banda podvodníků a zlodějů! Hodlám vás vyhnat a ve jménu věčného boha, já vás vyženu!

Poté co přežil pokus o zavraždění, Jackson konečně porazil banku 1836. Když se ho zeptali, co bylo největším úspěchem v jeho životě, starej pardál jim řekl: "Zabil jsem tu banku!" A TO byla jeho poslední slova: "Já zabil tu banku!" A pravými penězi, podložené pravým zlatem! Naše země zažila největší rozkvět v historii všech národů. Joo, byli to krásné časy kámo.

Ale bankéři, toužící po větší moci a bohatství, naplánovali jejich nejambicioznější plán. Jednou a provždy převzít kontrolu nad financemi spojených států. 1910 se konalo tajné setkání na pozemku J. P. Morgana. Na Jekyll Island (ostrov), na pobřeží Georgie. Toto setkání bylo tak tajné a zamlčené před vládním a veřejným vědomím. Že jejich 10 účastníků, používalo krycí jména. Já jsem z vás bez pochyb tím nejbohatším mužem.

Proto bych JÁ měl řídit tuto super-tajnou centrální banku. MĚ patří veškerá ropa v Americe! Já jsem mnohem bohatší než ty kdykoli budeš, Hula Girl! Já bych měl řídit tuto super-tajnou centrální banku! Ve srovnání se mnou nejsi nic, Lube Jobe! Já bych ji měl řídit! Ticho! Nejvyšší pane vůdče, já nevěděl že tu budete! Já tu nejsem. Ani ty, troubo! Jo, no jasně! Jo, jo... Je tak chytrej! Nikdo z vás nebude řídit tuto banku!

Selhali jsme již v minulosti, kvůli otevřenosti! Tentokrát, klíčem k úspěchu je utajení! Lidé se musejí domnívat, že ONI řídí banku! Jooo, geniální! Útok ze zálohy! Takže, jak to uděláme? Nejprve vytvoříme paniku, pak jim ukážeme řešení! S námi dosazenými lidmi ve vedoucích pozicích, a správným načasováním, získáme svou centrální banku! A aby lidé opravdu věřili, že je jejich, pojmenujeme ji "federální"!

Federální rezervní banka! Ha Ha Ha :D Udeřili 23. prosince 1913. Když většina z našeho kongresu byla doma a jedli biskupský chlebíček. Ti bastardi... teda, chci říct bankéři. Představili svůj velezrádný zákon, svému čerstvě zvolenému komplici Woodrow Wilson. Který s návrhem čirou náhodou souhlasil ještě dříve, než byl zvolen. Počkat, IRS? (interní příjmový servis - odbor ministerstva financí)

Já myslel, že jsme IRS měli už vždycky. Ne kámo. Oni nám provedli i tohle. FED má nyní exkluzivní právo, si tisknout americké peníze. Půjčují tyto peníze našim bankám i vládě na úrok. Čímž ihned uvalují dluh na naše vlastní peníze. Tisknou další a další a tak, každý nově vytištěný dolar, má nižší hodnotu, než ten před ním. Šťastné... vánoce. Co je ksakru tohle?!

To kámo, je způsob, jakým naše vláda nyní musí splácet tyhle dluhy FEDu. Tvé daně, nedostává tvá vláda! Nedostává?! Hmm, je to největší krádež v historii lidstva. Ale, ok... tak trochu chápu co říkáš... Ale to všechno je tak matoucí a vážně Hartmane, vůbec nechápu jak se mě to celé týká. Kdybych měl víc peněz, nic z tohohle by se nestalo! Hartmane? 1955?! Wau, co děláme tady? No, jen trochu si si nakoupíme.

Tady, podrž to! Tehdy za benzín - 23C. Poštovní známky - 3C. Unce zlata - 35$. Žhavá kočička - k nezaplacení. Hej Hartmane! Potřebuju svoje auto sakra! Eh, nebyl to Michael J. Fox? Jo, jo, bude v pohodě! Takže kámo, souhlasíš že máme stále ty stejné věci, jako tehdy 1955? Jo, jednu známku, galon benzín, unci zlata a jeden domov. Wau, právě jsme vydělali hodně peněz! Hej! Daním se nevyhneš, ale je super, že jsme vydělali tolik peněz.

Počkat! To není fér! Teď mám vlastně mnohem méně peněz! Za to ani nemohu koupit ty věci co jsem právě prodal! IRS a inflace od FEDu spolupracují kámo. Nezdaňují jen výdělky, zdaňují dokonce i inflaci! Nejsi o nic bohatší než 1955. Připadá ti to fér nebo americké? Jo, ale všichni přeci nesnášíme daně. A stejně nesnáším IRS. Kámo, čím vyšší vytváří inflaci, tím více ti z tvých peněz berou.

Je to krádež! Ty neplatíš daně za nově vydělané peníze, ty platíš za ty stále stejné a nyní máš MÉNĚ! Berou nám naše pozemky přímo před očima. Přesně tak, jak to předpovídal Thomas Jefferson Co je tohle?! Objevili nás! Rychle! Meč! Jaký meč?! Nepotřebujeme váš šílený stroj! Proklínám vás ať zemřete! Ksakru, zemřete! Kámo! Prober se! Musíš se postavit!

Vskutku nám oponuje po celém světě, masivní a nemilosrdná konspirace, která se spoléhá především na skryté prostředky, při rozšiřování svého vlivu. Co se děje? Kde jsem? Věřím, že teď už možná rozumíš, kámo. Ale bojíš se. JFK. Hatmane! Co má tohle společného s mým domem a psem? Ok, to už stačí! Chci domu! Tohle je poslední prezident, který se FEDu postavil. Musíš vidět... 4. června 1963 prezident Kennedy podepsal výkonné nařízení 11110.

Toto výkonné nařízení umožňuje US ministerstvu financí vydávat pravé peníze bez FEDu Bývalo by to fungovalo. Kennedyho plán na rozebrání stroje FEDu začal. O 6 měsíců později... jel J. F. Kennedy do Dallasu. A již se nevrátil. To není možný! To nemohli udělat! Nový prezident, Lyndon Johnson zahodil Kennedyho nařízení. A od JFK, žádný prezident si nedovolil čelit tajným silám za federální rezervní bankou.

Sjednocují čím dál tím větší banky, tisknou víc a víc peněz, které nikdo nedovede spočítat. Decimují naše národní bohatství pro prospěch hrstky. Proč? Proč by to dělali? Když ublíží nám, ublíží to přeci i globálním bankéřům. NE kámo! Oni jsou chráněni, oni jsou příliš velcí, na to aby padli. Ale já, nejsem! Ti zkurvysyni! Mmm, zkurvysyni všichni. Den byl chladný. Vítr byl ostrý a silný.

Ale my jsme byli odhodlaní! Bankéři a jejich paraziti nás v počtu nesmírně převyšovali. Ale jejich arogance je oslabovala Na rozdíl od nás. Na rozdíl od této skupiny nesmrtelných, kterou jsme sestavili. My si přišli zpět pro naši... Hartmane? Je to...? Můj pes! Ah kurva! A to, čemu se nedalo vyhnout. Králové peněz nás již nemohli jen tak ignorovat. Vyslali posla. Jeden ze zoubků stroje chamtivosti.

Aby nás pokořil. Henry Paulson. Hartmane, to je rouhání! Patří nám kouty Země! Je nicotné nás vyzývat! Jooo, tenhle pohled jsem už viděl. Pohled predátora co nabírá zápach své kořisti. Troufalý, statečný, pohled svobodného muže! Dostal jsi se daleko Hartmane. Dále než většina.

Nyní buď chytrý! Přidej se k nám! Získáš peníze, moc, cokoli budeš chtít. Můžeš být jedním z nás. Pokud, umíš klečet! Blázen! Jsi blázen! Nabízíme ti všechno! Co si myslíš, že tohle je?! TOHLE JE AMERIKA Ten, kdo obětuje svobodu za bezpečí, si nezaslouží ani svobodu, ani bezpečí. - Benjamin Franklin

Pro reformy.cz - přeložil Noir Kamui
x 30ti minutový animovaný film s českými titulky, který vám ukáže, jak Američané byli podvedeni v nejzákladnějším prvku jejich systému vlády. Každý z Američanů hledá svůj americký sen, a tento film vám ukáže, proč se ten sen stále vzdaluje. Víte, jak stát vytváří své peníze? Nebo jak bankovnictví funguje? Proč ceny nemovitostí raketově stoupají a pak padnou? Opravdu víte, co je Federální rezervní systém a jak to ovlivní váš každý den?
Související odkaz
Peníze jako dluh 2
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.