xVybraná videa
text k videu
Jaké zvíře si vydobylo nesmrtelnost? Jaké zvíře je nejvíce bojovné? Jaké zvíře má největší Superměsta na planetě? Ne člověk, ale mravenci. Jedná se o skutečný úspěch. Je to jen jejich malá velikost a naše ješitnost, která nám umožňuje držet mýtus naší převahy. Mravenci vládnout planetě. Nacházejí se ve více lokalitách daleko od severního Finska až po parné tropy.

Největší známá kolonie z těchto hmyzů je v Japonsku, kde 306 milionů mravenců, s 1 milionem královen, v 45.000 kolonií v rozloze přes 270 hektarů. Nejdivočejší bojovníci na zemi, jsou mravenci otrok tvůrce. Ostatní mravenci mají kasárna a strážních příspěvěk chránit se před překvapivým útokem.

Bert Hölldobler, přítel světově proslulého vědce Edwarda Wilsona, je světová autorita na téma mravenců. Zasvětil jim svůj život, cestovat po celém světě, porozuměl jim. Jeho očima a jeho slova se budeme přepravováno do světa mravenců. Svět krásnější a bizarní než nějaký sci-fi. "Mravenci" nám odhalí tento cizí svět poprvé se zaujetím a nadšením.
x V tomto dokumentu se dostaneme do světa mravenců očima Berta Hölldoblera, který je světovým odborníkem na tyto úžasná zvířata.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.