xVybraná videa
text k videu
Bitva začíná Doktor Iain Stewart sleduje dějiny klimatických změn od jeho samého počátku v sedmdesátých letech a zkoumá, proč se vědecké obci dařilo tak špatně. Cestou odhaluje některé z velkých hrdinů neopěvované vědy změny klimatu, a zavádí nás do tajné organizace amerických vládních vědců, známé jako Jason, který napsal první oficiální zprávu o globálním oteplování mnohem dříve než v roce 1979.

Skeptici vrací úder Doktor geologie Iain Stewart vyšetřuje protiútok na globální oteplování od klimaskeptiků v roce 1990. Na začátku roku 1990 se zdálo, že svět byl v otázce posuzování klimatu sjednocený. Na Summitu Země v Riu de Janeiro v roce 1992 podepsal celý svět akční program k zahájení boje proti změně klimatu. Dokonce i George Bush tam byl. Ale konsensus netrval dlouho. Iain Stewart zkoumá vědecké argumenty, které vznikly jako skepse k vývoji globálního oteplování proti konsensu o změně klimatu. Skeptici napadli téměř vše, co vědci považován za pravdivé. Tvrdili, že planeta se neotepluje, že i kdyby se oteplovala, tak by to nebylo nic neobvyklého. A samozřejmě, co se děje s klimatem nemá nic do činění s lidskou emisí skleníkových plynů.

Boj za budoucnost S vědeckým výkladem globálního oteplování konfrontoval Dr. Iain Stewart v závěru seriálu argumenty skeptiků klimatických změn. Podívejme se na největší výzvu, které nyní čelí klimatologové - Jak jen mohou přesně předpovědět, jaké změny bude globální oteplování přinese? Cesta, kterou projdeme od prvních pokusů na modelu klimatického systému, až po superpočítače věnující se výzkumu klimatu dnes: Grónsko. Nejvíce znepokojující zjištění je, že vědci se stále více obávají, že jejich modely vlastně podceňují rychlost změn, které již probíhají.

Rozhovor s Ianem Stewartem
Rozhovor s producentem serie Jonathanem Renoufem
x Třídílný seriálu televize BBC.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.