xVybraná videa
x Dokument o nálezu asi nejúplnější kostry hominida z doby před cca 2 miliony let. V roce 2008 udělal profesor Berger "objev století" když se mu (spolu s 9 letým synem) povedlo najít kostru hominida druhu australopitecus sediba. Specifikou je že jde o jednoznačně kostru jednoho jedince (kosti nebyly roztahány zvěří) a na nalezišti se našlo ještě několik dalších jedinců stejného druhu, zatím rozhodně nejsou odhaleny všechny nálezy. Původně šlo zřejmě o mnohem hlubší jeskyni (dnes je to v podstatě dolík ve stepi) kam hominidé i zvířata spadla a odkud se nemohla dostat. Dokument je i dobře a živě natočen, takže není jen pro fandy kteří se prvními lidmi zabývají, ale i pro laiky přinese hodně zajímavého.

Neandertálci prosperovali na zemi 250 000 roků. Tento houževnatý lidský druh vydržel dobu ledovou, kruté predátory a nespočetné množství jiných nebezpečí pravěkého života. Před 35 000 roky se poprvé setkal Neandertálec a Cromagnonský, tedy moderní, člověk. Trvalo jen 5 000 roků než Neandertálci vymřeli. Dokument Svět Neandertálců zkoumá každodenní život malého kmene žijícího v jižní Francii na sklonku vymizení jejich druhu. Kombinace nejnovějších vědeckých výzkumů s dramatizací, použií archeologických nálezů a nejmodernejší animace vám umožní poznat jak tito predchůdci lidí žili a jaká je spojitost medzi nimi a námi. Dokumenty se slovenským dabingem.
Související odkaz
Putování s pravěkými lidmi
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.