xVybraná videa
x 2:47 h dlouhý kanadský dokument na motivy knihy Manufacturing Consent autorů Noam Chomsky a Edward S. Herman. Odhaluje způsob propagandy a vytváření veřejného mínění pomocí médií.

Dvoudílný kanadský dokument Petra Wintonicka a Marka Achbara a Noama Chomsky "Výroba souhlasu". Pro ty, kterým jméno Noam Chomsky neříká nic nebo jen velmi málo, poskytuje tento dokument dostatek prostoru na jeho často velmi dlouhé, ale s elegantností lingvisty (je to druhá oblast ve které je známý svými revolučními pracemi) i nezasvěcenému divákovi přístupný materiál, mapující jeho názory a teze týkající se zahraniční politiky USA, systému fungování médií, kritiky zastupitelské demokracie, nadnárodních korporaci jako i představy o jeho alternativě ke kapitalismu (Anarcho-syndikalizmus).

Nevyhne se kontroverzním tématům jakou byla jeho podpora jednomu francouzskému akademikovi popírající Holocaust, která vyvolala velkou kritiku a pohoršení ve světě. To co se ve světě dnešního manipulujícího politického dokumentu nenosí (poskytnutí prostoru pro opačnou stranu konfliktu) se zde i když v omezené míře ale přece daří.

A jeho slovy nikdo nemá právo nárokovat si právo na 100%ní technické univerzitní pravdy, jeho posláním je ale vytvářet možné alternativy, ze kterých si lidé, za podmínky osvobození z okovů indoktrinace, vnucené pasivity a fragmentovanosti společnosti, vybírají a zároveň podrobují vlastní systematické kritice.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.