xVybraná videa
text k videu
1. Starověká Indie (Ancient India)
Celé věky trvá náš sen o věčném mládí a kráse. Jak zabráníme úbytku sil a vitality? V čem tkví kouzlo áyurvédy? Tak dlouho, jako existuje samo lidstvo, trvá i sen o mládí a kráse. A touha pokořit smrt. Jak zabráníme úbytku sil a vitality? Jak zabráníme stárnutí? Filozofové a léčitelé nad těmito otázkami rozjímali a někteří skutečně nalezli odpovědi... před mnoha tisíci let. Archeologové objevili překvapující poznatky starodávných kultur. Tajemství dlouhověkosti bylo pečlivě chráněno a předávalo se z mistra na žáka, aby se nikdy neztratilo.

2. Starověký Řím (Ancient Rome)
Věčná je lidská touha po souladu se silami přírody, věčném životě, po kráse a vnitřní harmonii. A voda je zdrojem veškerého života. Staří Římané dobře znali její zázračnou moc. Ta touha je tak stará jako lidstvo samo - touha po souladu se silami přírody, věčném životě, po kráse a vnitřní harmonii. Voda je zdrojem veškerého života. Římané uměli s vodou zacházet přímo geniálně. Objevili a využívali její léčivé schopnosti. Bormio leží na starobylé římské cestě vedoucí přes italské Dolomity. Horká geotermální voda tu proudí pohořím už od samého počátku existence země. Římané začali tyto horké prameny, stejně jako všude po celé pravlasti, využívat před více než dvěma tisíciletími. Lidé se tu odpradávna koupali, relaxovali a léčili. V termálních lázních v Bormiu využívá doktorka Cinzia Fiorentiniová léčivé schopnosti vody už dvacet pět let. její program umí léčit např. pacientky s chronickou revmatickou artritýdou.

3. Starověká Čína (Ancient China)
Před dvěma tisíci dvěma sty lety byla v Číně sepsána první Kniha o zdravém životě. Celý svět dnes znovu objevuje a oceňuje hodnotu tradičního přírodního léčitelství a přístupu k životu. V Číně objevili archeologové základy poznání dlouhého a zdravého života. První čínský císař chtěl ještě víc ? chtěl žít navěky. Před dvěma tisíci dvěma sty lety byla sepsána první bible o zdravém životě. Čínská nauka o zdraví je založena na pozorování čchi - životních energií a jejich proudění v přírodě. Základní prvky ? voda, země, kov, dřevo a oheň ? na sebe navzájem působí. Kromě toho určují zdravotní stav člověka i vyváženost prvků jin a jang ? lidé mají stejně jako skály dvě vlastnosti? ve stínu převládá chlad a vlhko a na slunci zase horko a sucho. Tato vyváženost se neustále proměňuje. Okamžik po okamžiku. Z čínského hlediska určuje interakce mezi jin a jang vnitřní harmonii a tudíž i zdravotní stav člověka.
x Německý dokumentární cyklus o třech dílech: Díle související videa a přednášky o alternativní medicíně.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.