xVybraná videa
x Český dokument režisérky Angeliky Hanauerové. - Středověcí poutníci se vydávali na cestu do Santiaga de Compostela, aby odčinili své hříchy, očistili duši a bylo jim odpuštěno. Dodnes mají v Belgii v trestním zákoníku: pouť ke Svatému Jakubovi. Projít tuto cestu je i dnes veliké dobrodružství. - Autoři dokumentu se nechali vést doc. MUDr. Zdeňkem Susou, evangelíkem, který tuto katolickou pouť šel již šestkrát a vydal o ní dvě cestopisné knihy "Ultreia".

Kristus v Riu Brazilský dokument - portrét nejvyšší sochy světa. Na počátku 16. století, kdy u hory Corcovado zakotvili první portugalští námořníci, ji nazvali Hora Pokušení. Připomínala jim vysokou horu, na které Ďábel pokoušel Ježíše Krista a nabízel mu nadvládu nad všemi pozemskými královstvími. Po roce 1859 se stala hora Corcovado posedlostí ctnostného kněze otce Bosse, který na sklonku svého života odkázal budoucím generacím svůj sen. „Ach, Corcovado! Stojíš tam coby kamenný obr, vysoký a smutný, jako by ses dalekého obzoru tázal: Jestlipak se kdy dočkám veliké sochy našeho Stvořitele?" Bylo zapotřebí dalších 20 let, než se nápad začal realizovat. V roce 1921 navrhla skupina katolíků konstrukci náboženského památníku při příležitosti oslav 100. výročí politické nezávislosti...
Související odkaz
císař Rudolf II.
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.