xVybraná videa
x Celovečerní dokumentární film odhaluje nevyřčenou pravdu o válce - že nikdy neskončí. Archivní snímky a osobní příběhy líčí přetrvávající devastaci války. Filmován byl v Rusku, Francii, Bosně a Vietnamu. Film přináší pohled osob podílejících se na odstraňování následků války: pyrotechniků, kteří riskují své životy každý den, psychologů pracujících s rozrušený vojáky a vědců a lékařů, kteří se potýkají s kontaminací dioxinů z Vietnamské války. Podle knihy Donovana Webstera tento film vyjadřuje skutečnost, že válka nekončí zastavenou střelbou.
20. století bylo obdobím největšího násilí v historii lidstva. Ale I. a II. světová válka, válka ve Vietnamu a válka na Balkáně ještě neskončily ... Válka se ve skutečnosti nikdy nekončí. Dokument Následky válek je natočen podle knihy Donovana Webstera, která získala cenu Gelber Award. Zaznamenává osobní výpovědi lidí, kteří se podílejí na odstraňování následků válek v Rusku, Francii, Bosně a Vietnamu. Tým zkušených odborníků riskuje život při odstraňování zapomenutých bomb z I. světové války u Verdunu. Na Ruské stepi sběratel odhaluje pozůstatky téměř dvou milionů ruských a německých vojáků. Na začátku 21. století zuří na světě mnohem více konfliktů než před sto lety. Při odstraňování následků válek minulého století stojíme před vážnou otázkou, jaké budou následky válek za sto let. Autor: Daniel Sekulich.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.