xVybraná videa
text k videu
Co je to globalizacia ?
V 20. storoci bola ludska rasa konfrontovana s takym prirodzenym pojmom ako je globalizacia. Globalizacia moze byt definovana ako proces koncentracie moci nad celym ludstvom do ruk jednej osoby alebo malej skupiny osob. Tento proces sa vyvijal pocas celej ludskej historie a teraz je blizko dosiahnutia. Staroveki egyptski knazi si pred storociami uvedomili, ze globalizacia moze byt riadena. Vypracovali vseobecne zasady a vzorce riadenia kontroly spolocnosti na dosiahnutie svojich zamerov a rozbehli tento proces. Podme sa pozriet na to, ako je globalizacny proces riadeny dnes.

PRINCIP:6 VOJNA
"Vojna je pokracovanim politiky inymi prostriedkami."
(Karl von Clausewitz)
Najstarsim a najrychlejsim sposobom ako kontrolovat ludi bola vzdy vojna Predmetom kazdej vojny je dobyvanie uzemi, bohatstva, ludskych zdrojov, alebo uplne odstranenie nepriatela Svetova historia zazila uz ohromne mnozstvo brutajnych vojen. Globalny vyvoj vytvara stale viac a viac komplikovane a sofistikovane zbrane nicenia a zotrocenia. V sucasnej dobe sa ludska rasa ocitla v pasci potrebou vynakladat stale sa zvysujuce mnozstvo prostriedkov na nekonecne zbrojenie. A napokon bola vytvorena zbran ktora je schopna spolu s nepriatelom znicit celu civilizaciu.

PRINCIP:5 GENOCIDA
"Vsetky zlociny na Zemi nenicia tolko ludskej rasy ani nescudzuju tolko majetku, ako opilstvo." (Sir Francis Bacon) Je mozne uplne eliminovat alebo si podrobit cely narod prostrednictvom takych zbrani genocidy ako su drogy, alkohol, tabak, niekolko typov ockovacich latok a geneticky modifikovanych potravin. Ludi treba udrzat v neznalosti destruktivneho charakteru tychto zbrani preto boli zamaskovane ako povrchne neskodny sposob relaxacie, uvolnenia stresu, zabavy ci ziskania imunity voci chorobe. Tato myslienka je do mysli vstepovana cez kulturu, masmedia. V skutocnosti su tieto latky nebezpecne jedy ktore podkopavaju genetiku ludskeho druhu, likviduju existujuce aj buduce generacie. Je toto vedoma a slobodna volba kazdeho cloveka? Nie ! Je to umela a falosna moznost vlozena do nas prostrednictvom kultury. To naznacuje, ze uz od kolisky si clovek moze vybrat klamstvo c.1: brat "drogy" mierne, alebo klamstvo c.2: brat tolko "drog" kolko hrdlo raci.

PRINCIP:4 EKONOMIKA
"Dajte mi kontrolu nad peniazmi naroda a nestaram sa kto tvori zakony."
(Mayer Amschel Rothschild)
Globalizatori nevidia zmysel v kompletnom zniceni narodov. Su skor za ponechanie istej casti populacie otrokov nazive, poddanych ekonomike vramci ich uzkych klanovych zaujmov. ale to takym sposobom, ze narod nema vobec potuchu o tom co sa vlastne deje. Toto moze byt spravene cez univerzalne peniaze a instituciu kreditu, za pouzitia uzernickych urokovych sadzieb ktore umoznuju bankarskym klanom z urokov uveru ziskavat profit raketovym tempom bez toho aby vznikli akekolvek hodnoty pre spolocnost, zatial co ostatni ludia,ich rodiny, cele narody maju stravit svoj zivot splacanim dlhu a v podstate sa stat otrokmi. Realizacia tohto mechanizmu si vyzaduje viac casu pretoze v prvom rade je najdolezitejsie vstepit do spolocnosti nekonzistentnu ekonomicku vedu. Ale odmena je vsak naozaj obrovska. Dovodom je ze bezohladu na to, ci ludia beru uvery alebo nie, ci tymto nastrojom rozumeju alebo nie cela spolocnost prakticky upadla do ekonomickej zavislosti na malej spolocenskej vrstve bankarov a teraz tento system uz len dobija ako baterie.

PRINCIP:3 FAKTY
"Nie su ziadne fakty, su len interpretacie."
(Friedrich Wilhelm Nietzsche)
Cely narod alebo samostatne spolocenske vrstvy mozu byt riadene ovela efektivnejsie po tom, ako im bol mozog vymyty roznymi ideologiami, nabozenskymi dogmami, sociologickymi doktrinami a masmediami. A pokial je v nejakom bode treba, su u ludi aktivovane prirodzene rozpory, to za pomoci takych specialnych technik ako napr. provokacie, atentaty, skandalne novinove clanky, karikatury alebo zamerne chyby ktore zvonku posobia ako nahody (resp. nehody). Napriklad, teraz sme svedkami pokusov nastavit proti sebe tradicny islam a biblicke krestanstvo, Jednym z najmocnejsich prostriedkov na vymyvanie mozgu je televizia. Napriek beznym predstavam, masmedia vlastne programuju realitu, takze tvoria postoje ludi k roznym udalostiam radsej ako by mali odrazat objektivnu realitu.

PRINCIP:2 CHRONOLOGIA
"Pozeraj sa castejsie spät do minulosti aby si sa vyhol velkym chybam v buducnosti."
(Kozma Prutkov)
Je vseobecne zname, ze ten kto zabudol na historiu svojej vlasti, je ako strom bez korenov. Co by sa ale stalo keby svoju historiu zabudol cely narod alebo by prijal nejaky historicky mytus uvaleny nanho vonkajsimi nepriatelskymi elementami. Prepisanie historie narodov vedie nevyhnutne k zmene ich buducnosti. Z tohto dovodu sa prichod noveho rezimu sa vzdy vyznacoval prepisanim historie, cez vladcov ktori si nie su vedomi toho ze su sami slepo manipulovani. Tato situacia sa velmi jasne ukazala v byvalych sovietskych republikach ktore sa udtrhli od sovietskeho zväzu. Preto by si mal kazdy vzdy pamätat, ze historia neuci nic, len tresta za nepoucenie sa zo svojich lekcii.

PRINCIP:1 POHLAD NA SVET
"Ak chcete porazit svojho nepriatela vychovajte jeho deti."
(orientalna mudrost)
Dobytie naroda sa stane najviac spolahlive, efektivne a takmer nezvratne, ked sa nejakym sposobom podari zmenit jeho pohlad na svet celostatne, takze narod dobrovolne plni zaujmy votrelcov, povazujuc ich za sucast svojho bezneho zivota. Perfektnym prikladom vplyvu pohladu na svet je indicky kasticky socialny system. Okolo 300 milionov indickej populacie klasifikovanych ako kasta "nedotknutelnych" alebo "mali ludia" ziju v extremnej chudobe a veria ze to je ich jediny mozny sposob existencie v spolocnosti. Tento priklad ukazuje, do akej miery moze pohlad na svet urcovat zivoty mnohych generacii v priebehu historie. V dnesnej dobe existuju 2 hlavne typy pohladov na svet ktore dominuju v spolocnosti kaleidoskopicky pohlad na svet je typicky pre ludi ktori nie su schopni si v zivote najst svoje miesto v nekonecnom toku udalosti. Kazda nova udalost len vytvara väcsi chaos v ich vnimani sveta, rovnako ako nova crepina skla vlozena do kaleidoskopu meni cely obraz. Ludia s mozaikovym pohladom na svet vnimaju svet ako celok a nerozdeleny, kde je vsetko kauzalne urcene a nahody neexistuju. Takze akekolvek nove skutocnosti alebo udalosti prispievaju k tomuto pohladu a robia ho jasnejsim rovnako ako novy fragment pridany do mozaiky. Nanestastie, moderna kultura vytvara prevahu kaleidoskopickeho pohladu na svet. "Mali by ste sa nazdavat ze tento svet je prazdny sprievod, vsetci mudri ludia vedia ze veci nie su take ake sa zdaju byt. Veselte sa a pite, tak strasiete nepodstatnu iluziu zbytocneho sna"
(Omar Khayyam)
Doposial boli vsetky tieto kontrolne mechanizmy skryte, zname iba par zasvetencom. Dnes vsak vzhladom na vplyv objektivneho zakona casu sa vsetky tajomstva stali znamymi a kazdy moze zistit pravdu ak si to zela. Teraz ta ista temna ruka odhalila sama seba rovnako ako svojho pana ktory raz vymyslel vsetky tieto mechanizmy a sikovne ich vypustil do smerovania globalneho historickeho procesu. Tento objektivny socialny fenomen bol pomenovany ako "koncepcna moc" a mechanizmus vojny a kontrolovania spolocnosti boli identifikovane ako zovseobecnene nastroje alebo principy masovej manipulacie pouzitim koncepcnej moci. V sucasnosti vedomost tychto mechanizmov umoznuje cloveku postavit sa voci externemu vplyvu vsetkych vyssie uvedenych principov, teda mame moznost si vedome vybrat, ci chceme byt nadalej otrokmi, alebo sa oslobodit a stat sa ludskymi bytostami. ...viem ze si tam, teraz ta uz mozem citit. viem ze sa bojis .. bojis sa nas. bojis sa zmeny. nepoznam buducnost, neprisiel som ti povedat ako sa to skonci. prisiel som ti povedat ako sa to zacne.. teraz zlozim telefon a idem ukazat ludom to co ty nechces aby videli.
x konvenční válka - tanky, samopaly, bomby ..
studena válka / materiálně zbraně - alkohol, drogy, geneticky modifikované potraviny, vakcíny, peníze ..
studena válka / informace zbraně - náboženství, ideologie, technologie, média, přepisování historie, způsob myšlení, filozofie ..

se slovenskými titulky.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.