xVybraná videa
text k videu
Ale zatímco ropný průmysl poškozuje přírodu teď, co se stane až ropa dojde? Bill McKibben, Noam Chomsky, Nicole Foss, Richard Heinberg a další vědci se pokusí představit své názory. Více na webu časopisu TheNation.

Richard Heinberg ze společnosti Post Carbon Institute hovoří o fenoménu ropného zlomu a jak to ovlivní život na této planetě.

Nicole M. Foss, vysvětluje, jak se energie vztahuje k ekonomice a jak bude vypadat naše blížící se energetické krize. Foss diskutuje spíše o otázkách spojených s ropným zlomem a financemi, než z hlediska životního prostředí, protože zjistila, že ropný zlom má mnohem více co do činění s penězi, než s klimatickými změnami.

Foss mluví o tom, čemu říká "falešně pozitivní zpětné vazby," které zahrnují optimismus vedoucí k "opatrnosti před vyhozením do povětří." Když se to stane, Foss věří, že lidé se rozzlobí. Propadnutí strachu a hněvu by mohlo vést k angažovanosti v destruktivním chování. Pak by bylo těžší pro společnost čelit ropnému zlomu a klimatickým změnám.

Reagovala na bývalého viceprezidenta Dicka Cheneyho, který kdysi prohlásil, "americký způsob života je nezcizitelný," Foss říká: "To je pravda, akorát že realita se s vámi o tom nebude bavit."

James Howard Kunstler popisuje, jak finance a fosilní energie společně přispívají ke konci moderní průmyslové civilizace.
x Vědecká obec už dlouho hovoří o tom, že naše závislost na fosilních palivech zapříčiní masivní poškození životního prostředí a našeho zdraví, zatímco se bude stále více měnit klima planety.
Související odkaz
Big Dick Cheney
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.