xVybraná videa
The Secret prvních 20 minut filmu
text k videu
"Tajemství je odpovědí na vše, co bylo, je a bude.- R.W.Emerson

Před rokem se mi zhroutil život. Pracovala jsem do vyčerpání. Náhle mi zemřel otec a mé vztahy byly v troskách. Tenkrát jsem věděla málo. Z největšího zoufalství se stal největší dar. Uviděla jsem záblesk velkého Tajemství. Začala jsem sledovat tajemství zpátky v historii. Tajemství bylo pohřbeno. Tajemství bylo dychtivě hledáno. Tajemství bylo zatajeno. Nemohla jsem uvěřit, kolik lidí ho znalo. Byli to největší lidé v historii. Proč to nikdo neví?Chtěla jsem světu sdělit Tajemství. Začala jsem hledat lidi, kteří žijí a znají Tajemství. Jeden za druhým se začali objevovat.

Toto tajemství vám dá všechno co chcete: štěstí, zdraví a hojnost. Můžete mít cokoliv, dělat cokoliv, být čímkoliv chcete. Můžeme mít cokoliv, co si vybereme. Nezáleží jak je to velké.

V jakém domě chcete žít? Chcete být milionářem? Jaké chcete mít povolání? Chcete mít větší úspěch? Co skutečně chcete?

Viděli jsme mnoho zázraků, které se lidem v životě staly. Finanční zázraky, zázraky fyzického vyléčení, mentální vyléčení, léčení vztahů. Všechno se to stalo, protože věděli jak použít Tajemství.

Je to velké Tajemství života.

Asi se teď ptáte, co je tím Tajemstvím? Řekneme vám, jak jsme tomu porozuměli. Všichni pracujeme s nekonečnou silou. Všichni se řídíme úplně stejnými zákony. Přirozené zákony vesmíru jsou tak přesné, že pro nás není těžké sestrojit kosmickou loď, umíme poslat lidi na Měsíc a umíme načasovat přistání s přesností na zlomek vteřiny. Nezáleží jestli jste v Indii, v Austrálii, na Novém Zélandu, v Stokholmu nebo v Londýně, v Torontu, v Montrealu nebo v New Yorku.

Všichni pracujeme s jednou silou. Jeden zákon. Je to přitažlivost. Tajemství je zákon přitažlivosti. Všechno, co přichází do vašeho života, přitahujete. Přitahujete to působením obrazů, které držíte ve své mysli. Je to nad čím přemýšlíte. Cokoliv se odehrává ve vaší mysli, k sobě přitahujete. Moudří lidé to vždy věděli. Když se podíváme do historie - starověcí Babylóňané to věděli. Byla to malá skupina lidí. Proč myslíte, že 1% populace vydělávalo asi 96% ze všech peněz? Myslíte si, že je to náhoda? Není to náhoda. Je to tak vytvořeno.

Něco chápali. Chápali Tajemství. A vy jste seznamováni s Tajemstvím. Nejjednodušší způsob, jak se dívat na zákon přitažlivosti, je když myslím na sebe jako na magnet a vím, že magnet to přitáhne. Zákon přitažlivosti říká,že stejné přitahuje stejné. A my skutečně mluvíme o úrovni myšlenky. Našim úkolem je držet se myšlenek, co chceme, mít úplně jasno ve své mysli, co chceme, a tím začínáme uplatňovat jeden z největších zákonů ve vesmíru - zákon přitažlivosti.

Stanete se tím, o čem nejvíc přemýšlíte, a taky přitáhnete k sobě to, o čem nejvíc přemýšlíte. Jestli to tady uvidíte, budete to mít. Můžeme to shrnout do tří jednoduchých slov: myšlenky se stávají věcmi.

Většina lidí nechápe, že myšlenka má frekvenci. Každá myšlenka má frekvenci, můžeme ji změřit. A když přemýšlíte nad něčím znova a znova, když si představujete, že máte nové auto, peníze, které potřebujete, že vybudujete firmu, najdete svého partnera duše. Když si to představujete, vysíláte frekvenci. Myšlenky vysílají magnetický signál, který k vám přitahuje stejnou věc. Když se vidíte žít v blahobytu, přitáhnete to k sobě.

Vždy to funguje u každého člověka. A tu je problém. Většina lidí přemýšlí nad tím, co nechce a diví se, proč se to děje znovu a znovu. Zákon přitažlivosti nerozlišuje jestli něco vnímáte jako špatné nebo dobré nebo jestli to chcete nebo ne. Odpovídá na vaše myšlenky. Když se díváte na horu vašich dluhů, a cítíte se hrozně, je to signál, který vysíláte do vesmíru, cítím se skutečně mizerně, protože mám spoustu dluhů, jenom se o tom ujišťujete, cítíte to na každé úrovni svého bytí, a budete toho mít ještě víc.

Když se díváte na věc, kterou chcete a říkáte jí "Ano", aktivujete myšlenku a zákon přitažlivosti odpovídá na tuto myšlenku a přinese vám věci, které tomu odpovídají. Když se díváte na věc, kterou nechcete a křičíte na ní "Ne", neodstrkujete ji. Místo toho aktivujete myšlenku, co nechcete a zákon přitažlivosti vám to dá.

Tento vesmír je založený na přitažlivosti, všechno je o přitažlivosti. Zákon přitažlivosti funguje vždy, ať tomu věříte, rozumíte nebo ne. Vždy funguje. Možná přemýšlíte nad minulostí, přítomností nebo budoucností, ale ať vzpomínáte, pozorujete nebo si představujete, stále v tomto procesu aktivujete myšlenku a zákon přitažlivosti, který je nejmocnějším zákonem vesmíru reaguje na vaši myšlenku.

Tvoření je neustálý proces. Vždy, když má jednotlivec myšlenku nebo dlouhotrvající chronický způsob myšlení, je to proces tvoření. Něco se manifestuje z těchto myšlenek. Zákon přitažlivosti říká: dáme ti cokoliv řekneš a zaměříš se na to. A jestli si stěžujete nato, jak špatné to je, vytváříte ještě víc toho, jak je to špatné.

Měl jsem studenta Roberta. Robert byl homosexuál a účastnil se mého online kurzu, kterého součástí byl emailový kontakt se mnou. Nastínil všechny ponuré reality svého života - nenávidím svou práci... V práci byli všichni lidé proti němu spolčeni a bylo to stresující, protože k němu byli sprostí. Když šel ulicí všude ho obtěžovali homofobičtí lidé, kteří ho napadali.

Chtěl se stát komikem a když vystoupil na pódium, každý ho popichoval, že je homosexuál. Celý jeho život byl velké neštěstí a mizérie a všechno se točilo kolem jeho zaměření na to, že je napadán, protože je homosexuál.

Začal jsem ho učit, že byl zaměřený na to, co nechce. Ukázal jsem mu email, který mi poslal a řekl jsem mu: "Znova si to přečti. Podívej se na vše, co nechceš: Nenávidím svoji práci... Když se na něco zaměřuješ velice vášnivě, stane se to dokonce ještě rychleji ." Vzal si to k srdci a začal se zaměřovat na to, co chce. Začal to zkoušet.

V příštích 6 - 8 týdnech se stal úplný zázrak. Všichni lidé v jeho kanceláři, kteří ho obtěžovali, se buď přemístili do jiného oddělení, dali výpověď, nebo ho začali nechávat na pokoji. A on začal milovat svoji práci. Když procházel ulicí, nikdo ho neobtěžoval. Prostě tam nikdo nebyl. Když byl na pódiu, měl úspěch a nikdo ho nenapadal. Celý jeho život se změnil, protože se přestal zaměřovat na to, co nechce, čeho se bál, čemu se chtěl vyhnout a začal se zaměřovat na to, co chce.

A tak bychom měli být velice pozitivní a měli bychom přitahovat pozitivní lidi, události a situace. Když jsme velice negativní nebo velice nahněvaní, v takovém případě přitahujeme negativní nahněvané lidi a negativní události plné hněvu. Přestaňte k sobě přitahovat převládající myšlenky, které držíte ve svém vědomí, ať jsou vědomé nebo nevědomé. V tom je ten háček. Když se podíváte velice opatrně na Tajemství a sílu mysli a sílu našeho záměru v našem denním životě, vše je kolem nás. Vše co musíme dělat, je otevřít oči a dívat se.

Důkazy existence zákona přitažlivosti jsou všude ve společnosti - ten kdo hodně mluví o nemoci tak jí má, ten kdo hodně mluví o blahobytu, tak ho má. Zákon přitažlivosti je patrný všude kolem vás, jestli chápete, co to je.

Vy jste magnet, který přitahuje myšlení, lidi, události, životní styl. Všechno, co prožíváte, vyplývá ze zákona přitažlivosti. Nemluvím k vám z pohledu zbožného přání nebo imaginárního pobláznění, mluvím k vám z hlubšího základního porozumění.

Kvantová fyzika začíná poukazovat na tento objev. Říká, že vesmír nemůže existovat bez toho, aby do něj nevstupovala mysl. Mysl formuje právě tu věc, která je vnímána. Jestli tomu teď nerozumíte, nezavrhujte to. Elektřině taky nerozumíte, nikdo dokonce neví, co je elektřina a přesto z ní máte užitek. Víte jak funguje? Já to nevím. Ale vím, že můžete pomocí elektřiny uvařit večeři a můžete uvařit taky člověka.

Když lidé porozumí Tajemství, často se začnou obávat všech negativních myšlenek, které mají. Musí si uvědomit dvě věci: za prvé: bylo vědecky dokázáno, že pozitivní myšlenka je stokrát silnější než negativní myšlenka, takže právě tohle eliminuje stupeň znepokojení. Žijete v realitě, kde je tlumič času. A to vám opravdu slouží.

Nechcete žít v prostředí, kde se vaše myšlenky okamžitě manifestují. Důkaz přichází za dlouho a to je skutečně dobře. Uvědomujte si své myšlenky, vybírejte si je opatrně a bavte se při tom, protože vy jste mistrovské dílo svého života, vy jste Michelangelo svého života. Socha Davida, kterou tesáte, jste vy. A děláte to svými myšlenkami.

V minulosti si vůdci, kteří znali tajemství, chtěli udržet moc a nesdílet jí. A tak nechávali lidi v nevědomosti Tajemství. Lidé chodili do práce, pracovali a šli domů. Šlapali mlýn bez elektřiny, protože tajemství si ponechávala menšina. Žijeme ve vesmíru, kde platí zákony. Platí zákon gravitace. Když vypadneš z budovy, jsi-li dobrý nebo špatný člověk, spadneš na zem. Všechno, co vás obklopuje právě teď ve vašem životě, včetně věcí, na které si stěžujete, jste si přitáhli.

Víme, že jste teď možná proti, že to neradi slyšíte. Okamžitě řeknete, že jste si nepřitáhli autonehodu. Nepřitáhl jsem si určitého klienta. Nepřitáhl jsem si zadlužení. Nepřitáhl jsem si... cokoliv to má být, a nač si stěžujete.

Říkáme vám: ano přitáhli jste si to. Je těžké to přijmout, pokud to jednou přijmete, změní vám to život. Je to součástí obrovského Tajemství.

Většina z nás věci přitahuje náhodně. Myslíme si, že nemáme žádnou kontrolu. Naše myšlenky a pocity jsou automaticky řízené, takže všechno k nám přichází náhodně. Slyšíte to poprvé, můžete to cítit např. musím monitorovat své myšlenky? To bude hodně práce. Zpočátku se to tak může zdát. Ale tady začíná legrace.

Nechceme, abyste se snažili monitorovat své myšlenky. Z toho byste se zbláznili. Je tu tolik myšlenek, které k vám přicházejí, z různých směrů, o různých věcech. Tady vstupuje váš emocionální řídící systém. Vaše emoce - vám pomáhá pochopit, o čem přemýšlíte. Vaše myšlenky způsobují vaše emoce. Emoce jsou neuvěřitelný dar, který máme. Ukazují nám, co přitahujeme.

Z našeho pohledu jsou jen dvě emoce. Příjemné a nepříjemné. Můžete je nazývat různými jmény, ale v podstatě všechny negativní emoce hněv nebo frustrace všechny cítíme stejně. Jsou nepříjemné. Všechny z nich jsou vedením, které nám říká že to nad čím právě teď přemýšlíme, není v souladu s tím, co skutečně chceme. Na jiné úrovni se to nazývá špatná frekvence, špatné vibrace nebo jakkoliv to chcete nazývat.

Ten kdo se cítí dobře, cítí naději, štěstí nebo lásku, tento dobrý pocit, pozitivní emoce je vedením, které říká: to nad čím přemýšlíte právě teď je v souladu s tím, co chcete. Je to skutečně tak jednoduché.

Odpověď je tady.

Co k sobě přitahuji právě teď? Jak se cítíte? Cítím se dobře. Dobře, pokračujte v tom. Naše pocity jsou pro nás zpětnou vazbou jestli jdeme správným směrem nebo ne. Čím lépe se cítíte, tím více jste v rovnováze. Čím hůře se cítíte, tím méně jste v rovnováze. Když procházíte rozmanitostí každodenních zážitků nabízíte myšlenky, které vytvářejí vaši příští zkušenost.

Můžete cítit,jestli vás věci, ke kterým směřujete potěší, když se k nim dostanete. Cokoliv cítíte, je dokonalým odrazem toho, co vzniká. Dostanete přesně to, jak se cítíte, ne až tolik, co si myslíte.

Když si lidé ráno narazí prst, všechno se od toho odvíjí. Celý den je špatný. Nevědí, že změna nálady jim může změnit celý den a život. Když začnete mít dobrý den a cítíte určitý dobrý pocit, pokud nedovolíte, aby něco změnilo vaši náladu, budete přitahovat zákonem přitažlivosti více situací, lidí, kteří budou udržovat tento šťastný pocit.

Dobré dny, špatné dny, bohatý se stane bohatší a chudý chudší, vše je o tom, co tito lidé převážně a opakovaně cítí. Můžete se právě teď Můžete se cítit prosperující. Můžete začít cítit lásku, která vás obklopuje, dokonce i když tady není. Vesmír odpoví na váš vnitřní pocit a zhmotní to, jak se cítíte. Na co se zaměříte myšlenkou a pocitem, to přitáhnete do své zkušenosti, ať je to něco, co chcete nebo ne.

Co si myslíte a cítíte a co se manifestuje pokaždé sedne. Pokaždé. Bez výjimky. Těžko se to přijímá. Ale když se tomu začnete otevírat, výsledky jsou velkolepé. Cokoliv udělalo myšlení ve vašem životě, může být zrušeno posunem ve vašem vědomí.

Tvoříte svůj vesmír.

W.Churchill

Je skutečně důležité, abyste se cítili dobře, protože tento dobrý pocit vysílá signál do vesmíru a začíná k vám přitahovat ještě více toho dobrého.

Čím lépe se cítíte, přitáhnete víc věcí, které vám pomohou se cítit ještě lépe a které jsou schopny vynést vás výš a výš. Když jste nešťastný, věděli jste, že to můžete takhle změnit? Pusťte si nádhernou hudbu. Začněte si zpívat. To vše může změnit vaše rozpoložení. Nebo myslete na něco nádherného. Myslete na dítě. Možná na to, které milujete. A věnujte se tomu. Věnujte pozornost jen té myšlence.

Zaručuji vám, že se začnete cítit lépe. Tuto zásadu použijte např. na svém domácím mazlíčkovi, přivede vás do nádherného citového stavu. Když cítíte lásku ke svému zvířátku, je to veliká láska, která přinese laskavost do vašeho života. Je to velký dar.

Když se budete soustředit na to, jak se cítíte, uvědomíte si spojitost mezi pocity, myšlenkami a tím, co k vám přichází. Předtím než to uvidíte, budete vědět, že jste tvůrci své reality. A ti, kteří se budou dívat z povzdálí budou ohromeni, jak dokonalý život žijete.

Od doby, co jsem začal aplikovat Tajemství ve svém životě, je můj život skutečným zázrakem. Je to život, o kterém sní každý a žiji ho každodenně. Žiji v sídle za 4,5 milionu dolarů. Mám ženu, za kterou bych položil život. Jezdím na dovolené do všech koutů světa. Lezl jsem na hory, byl jsem na safari... Všechno to se stalo a stále se děje, protože vím, jak používat Tajemství. Život může být absolutně fenomenální a měl by být a bude, když začnete používat Tajemství.

Mnoho lidí se nás ptá, jaká je jejich role v tvořivém procesu a jaká je role Vesmíru. Tak se na to podívejme. Když si představíte Aladina a jeho lampu, asi jste o tom již slyšeli. Aladin vzal lampu, oprášil ji a z ní se vynořil Džin. Džin vždy říkal jednu věc: "Tvé přání je mým rozkazem." Myslíme si, že jsou tři přání, ale když sledujete původní příběh, není žádné omezení, můžete si přát kolikrát chcete. Zamyslete se nad tím.

Vezměme tuto metaforu a použijme ji na váš život. Aladin vždy žádal to, co chtěl. Pak máme nesmírný Vesmír, který je tímto obrovským Džinem a tradice to nazývají různými jmény: Strážný anděl, Vyšší Já. Můžete to nazvat jakkoliv chcete sami si vyberete to, co je pro vás nejlepší. Ale každá tradice nám říkala, že je něco většího než my. A Džin vždy říkal jednu věc: "Tvé přání je mým rozkazem."

Tvůrčí proces má tři kroky.

1. krok: musíte požádat, co chcete. Ve skutečnosti nemusíte při žádání použít slova, vesmír neslyší vaše slova. Vesmír odpovídá na vaši myšlenku. Co skutečně chcete? Sedněte si a napište to na kousek papíru. Napište to v přítomném čase. Možná byste měli začít psaní: Jsem teď tak šťastný a vděčný za ....A pak popište život, jak ho chcete. V každé oblasti. A to je skutečně legrace. Je to jako mít Vesmír jako katalog prolistujete jím: Rád bych měl tuto zkušenost, tento výrobek, chci mít takového člověka." Je to jako udělit Vesmíru zakázku. Je to skutečně tak jednoduché.

2.krok: je odpověď. Odpověď na to, co žádáte. To není vaše práce ve fyzické rovině. Vesmír udělá tento krok za vás. Všechny vesmírné síly odpovídají na vaše myšlenky, které jste uvedli do pohybu. Džin: "Tvé přání je mým rozkazem." A vesmír to sám začne přerovnávat, aby se vám to stalo. Většina z nás si nikdy nedovolila žádat to, co skutečně chceme, protože nevidíme jak se to manifestuje.

Jestli uděláte malý průzkum, začne vám být zřejmé, že všichni, kteří něco dosáhli, nikdy nevěděli jak to udělají. Jenom věděli, že to udělají. Nepotřebujete vědět jak se to přihodí. Nepotřebujete vědět jak to vesmír přeuspořádá. Nevíte "jak", ukáže se vám to. Přitáhnete si cestu. Náš přítel říká: Něco je špatně, protože žádám, ale kde je ta věc?" A my říkáme, ano žádáš. Dokončil si krok č.1: zažádal si. A vesmír odpovídá pokaždé bez výjimky. Ale je tady další krok, který musíte pochopit.

3.krok: přijímání. To znamená, že musíte být v souladu s tím, oč žádáte. Když jste v souladu s tím, co chcete, cítíte se báječně. Je to nadšení, radost, vděčnost, pocit vášně. Ale když cítíte zoufalství, strach nebo hněv, ukazuje to, že nejste v souladu s tím, oč žádáte. Když si začnete uvědomovat, že to jak se cítíte je vším budete vést své myšlenky podle toho jak se cítíte, postupně můžete najít ten správný pocit a sjednotit se s tím a pak se to manifestuje ve vaší zkušenosti. Podívejte se na fantazii jako na skutečnost, jste v pozici vybudovat větší a lepší fantazie, tvořivý proces je váš přítel.

Praktikovat zákon přitažlivosti znamená jenom pochopit, co vám pomůže vyvolat pocity, že to již máte. Vyzkoušejte si řídit auto, jděte si koupit dům, vstupte do domu. Dělejte cokoliv, abyste vyvolali pocity, že to již máte a pamatujte si je. Cokoliv můžete dělat, dělejte to a pomůže vám to tu věc přitáhnout.

Může se to stát tak, že ráno vstanete a je to tady. Nebo možná dostanete nějakou inspirující myšlenku něco podniknout.

Určitě byste to neměli dělat, když si myslíte: "Mohl bych to udělat takhle, ale to se mi nebude líbit." Protože nejste na správné cestě.

Někdy se vyžaduje akce, ale když to děláte v souladu s tím, co vám chce vesmír doručit, cítíte se radostně, jste tak živí, čas se zastaví, mohli byste to dělat celý den. Vesmír miluje rychlost, neotálejte, žádné dohady, nepochybujte. Když je tu příležitost, impulz, intuitivní vnitřní popud, jednejte. To je vaše práce. A to je vše, co musíte dělat. Přitáhnete všechno, oč požádáte.

Jestli jsou to peníze, které potřebujete, přitáhnete si je. Jsou-li to lidé, které potřebujete, přitáhnete je. Jestli je to určitá kniha, kterou potřebujete, přitáhnete si ji. Věnujte pozornost tomu, co přitahujete. Když si představujete to, co chcete, budete přitahováni k věcem a ty budou přitahovány k vám. Doslova se to přesune do fyzické reality skrze vás. Děje se to podle zákona přitažlivosti.

Nemusíte mít Nic a z ničeho a odnikud se cesta vytvoří. Přemýšlejte nad tím. Řídíte v noci auto, přední světla svítí jen 100 až 200 stop dopředu, a tak jedete celou cestu z Californie do New Yorku, řídíte ve tmě, potřebujete vidět jen příštích 200 stop. Takhle se život před námi objevuje. Když věříme, že příštích 200 stop se znovu objeví, váš život se před vámi bude neustále odhalovat. A to vás nakonec nesměruje k tomu, co skutečně chcete. Udělejte první krok, nemusíte vidět celé schodiště jen udělejte první krok.

Co dál lidi zajímá je: jak dlouho to potrvá, než dostanu auto, vztah, peníze nebo cokoliv to má být. Není žádná kniha pravidel, která říká: bude to trvat 30 minut, 3 dny nebo 30 dnů. Je to spíše záležitost toho, jak být v souladu s vesmírem. Velikost pro vesmír neznamená nic. Na vědecké úrovni je mnohem těžší přitáhnout něco obrovského k něčemu neuvěřitelně malému. Vesmír vše dělá s nulovým úsilím. Tráva se nesnaží růst, je to bez námahy. Je to tak navržené. Vše je o tom, co se děje tady nahoře. Je to o tom, co řekneme: Je to velké, bude to trvat nějaký čas"

To je malé, dám ti to za hodinu." Takto stanovujeme naše pravidla. Podle vesmíru pravidla neexistují. Pocítíte-li, že to teď máte, odpoví to. Někteří lidé to mají jednodušší s malými věcmi a tak někdy říkáme: Začněte s něčím malým jako je šálek kafe. Zaměřte se na přitáhnutí šálku kafe. Představujte si, jak mluvíte se starým přítelem, kterého jste dlouho neviděli. Tak či onak začne někdo o vašem příteli mluvit. Tento přítel vám zavolá nebo dostanete od něj dopis.

Lidé jsou ohromeni, jak parkuji auto. Když jsem prvně pochopil Tajemství, začal jsem si vizualizovat místo, kde jsem chtěl parkovat a v 95% to místo bylo volné a já jsem hned zaparkoval. V 5% jsem musel čekat minutu nebo dvě než člověk přede mnou odjel a já mohl zaparkovat. Takže to dělám pořád.

Mnoho lidí cítí, že uvízli, jsou uvězněni nebo spoutáni jejich současnými okolnostmi. Cokoliv teď prožíváte je jen vaše současná realita, která se začne měnit po tomto filmu, tím, že začnete používat Tajemství. Někdy se cítíte uvězněni, protože neustále přemýšlíte nad stejnými věcmi znovu a znovu. Dostáváte stejné výsledky znovu a znovu.

Důvodem je, že většina lidí věnuje většinu svých myšlenek tomu, co pozorují. Když přemýšlíte nad tím, na co se díváte, zákon přitažlivosti vám toho dá ještě více. Když něco pozorujete, pak nad tím přemýšlíte a zákon přitažlivosti vám toho dá ještě více. Pokud to jen pozorujete tak to skončí. Musíte najít způsob, jak se přiblížit k tomu, co chcete.

Většina lidí se dívá na svůj současný život a říká: to jsem já. Ale to není kdo jste, ale kdo jste byli. Když se podíváte na svůj současný život, například nemáte dost peněz na účtě, vztah, který chcete, nebo zdraví a tělesnou kondici. To není to, kdo jste, je to výsledek vašich minulých myšlenek a činů. Neustále tak žijeme, na základě myšlenek a činů, které jsme udělali v minulosti. Jestli se díváte na svůj současný život a odvozujete z toho, kdo jste, pak budete mít přesně to samé v budoucnosti.

"Vše, co jsme, je výsledkem našich myšlenek."

Buddha

Co můžete dělat, abyste zlepšili svůj život? Něco vám poradíme.

VDĚČNOST

Udělejte si seznam věcí, za které jste vděční. Změní to vaši energii a myšlení. Dříve jste se zaměřovali na to, co nemáte, na své stížnosti, na jakékoliv problémy. Začnete-li se seznamem, půjdete jiným směrem. Budete vděční, za všechny věci, u kterých cítíte dobrý pocit. Vděčnost vám přinese víc do vašeho života. Každý muž ví, že když ho jeho žena ocení za malé věci, které dělá, co chce dělat? Chce toho dělat víc. Je to vždy o ocenění. Přitahuje to věci a podporu.

Nad čímkoliv přemýšlíme nebo jsme za to vděční, si přivoláme. Tento pocit byste měli mít a pro mě je to silné cvičení, každé ráno vstát z postele a říci děkuji, když se má noha dotkne země, děkuji. Pak začnu se vším, za co jsem vděčný. Jak si čistím zuby a dělám další věci, pouze o tom nepřemýšlím, nedělám nějakou rutinu, ale cítím pocity vděčnosti.

Když se budete cítit jinak za to, co již máte, začnete přitahovat více dobrých věcí, za které můžete cítit vděčnost. Když se podíváte kolem a řeknete: "Nemám auto, dům, který chci, nemám zdraví, partnera, kterého chci. Zadržte. To všechno jsou věci, které nechcete.

Zaměřte se na to, co již máte a za co jste vděční. Máte oči, abyste to sledovali. Možná je to oblečení, které máte. Mohli byste si vybrat něco jiného a dostat to již brzy, pokud začnete cítit vděčnost za to, co máte. Každý někdy říká: "všechno jde špatně nebo všechno jde dobře, něco se děje v mé rodině..."

Našel jsem kámen. Sedím tu a držím ten kámen. Našel jsem kámen, strčil jsem si ho do kapsy a řekl jsem: "Pokaždé, když se dotknu toho kamene, začnu myslet na něco, za co jsem vděčný." Každé ráno, když vstanu, vezmu ho ze stolku a dám si ho do kapsy a procházím věcmi, za které jsem vděčný.

Co děláte v noci? Vyprázdníte kapsu a je to tu znovu. Mám s tím různé zkušenosti a úžasné zážitky. Chlápek z Jižní Afriky mě viděl jak jsem ho upustil. Zeptal se: "Co to je?" Vysvětlil jsem mu to a on to začal nazývat "Kámen vděčnosti." Za dva týdny jsem od něj dostal mail z Jižní Afriky. "Můj syn umírá na vzácný druh hepatitidy. Mohl bys mi poslat tři kameny vděčnosti?" Ty kameny jsem našel na ulici, řekl jsem: "Ovšem." Chtěl jsem si být jist, že budou velice speciální a tak jsem vešel do říčky, vybral jsem ty správné a poslal mu je. Za čtyři nebo pět měsíců jsem od něj dostal email. "Mému synovi je lépe, má se ohromně." po 10 dolarech za kus jako kameny vděčnosti a všechny peníze jsme dali charitě. Velice Ti děkuji."

Je velmi důležité být vděčný. Právě teď můžete změnit svůj život a je to tak úžasné, že nemám slov, jak velice silné to pro vás může být.


VIZUALIZACE

Vzali jsme metodu vizualizace z programu Apollo a použili jí ve vizuálním pohybovém nácviku spotrovců. Když si vizualizujete, pak to zhmotňujete. Mysl je velice zajímavá. Když atlety připojíte na "bio-feedback" zařízení a necháte je, aby si přehrávali závod ve své mysli, zapojí se ty samé svaly ve stejném pořadí, jako kdyby běželi skutečně na dráze. Jak je to možné? Mysl nerozeznává, jestli to děláte skutečně nebo je to jen cvičení v mysli. Když na něco myslíte, reaguje na to i vaše tělo. Když si to představujete, přehráváte si to v mysli, stále věnujte pozornost jen konečnému výsledku.

Podívejte se nyní na hřbet svých rukou. Skutečně se podívejte na barvu pokožky, na skvrny, žíly, na nehty na rukou... Vnímejte všechny detaily, zavřete oči a jak uvidíte vaše ruce, držící se volantu vašeho nového auta. Je to holografická zkušenost, nyní tak skutečná, že ani necítíte, že potřebujete auto, protože cítíte, že ho již máte. Ve skutečnosti je to pocit, který vytváří přitažlivost, ne jen obraz nebo myšlenka.

Mnoho lidí si myslí: Budu myslet pozitivně nebo si vizualizovat, že mám něco, co chci a bude to stačit." Jestli to tak budete dělat a nebudete cítit hojnost, radostný nebo milující pocit, pak to nevytvoří sílu přitažlivosti. Tímto se Tajemství dostává do pohybu. Procítíte, že jste skutečně v autě NE: "Přál bych si auto", nebo "Jednou to auto budu mít", protože to je konkrétní pocit, který je s tím spojený. Není to teď, je to v budoucnosti. Pokud to tak budete cítit, vždy to bude v budoucnosti.

Pociťujte radost, štěstí. Nezáleží na tom, jak hloupě to vypadá, když děláte: "Ohooo!" Dělejte to! Mnoho lidí řekne: Musím to dělat? To je špatné, změňte to. Ten pocit a to vnitřní vidění začne být otevřenou branou, kterou se projeví síla Vesmíru.


"Co ta síla je, nevím, vím jen to, že existuje."

A.Graham Bell

Naše práce není určit "jak" - to se nám ukáže, když budeme věřit v to, co chceme. Jak je doménou vesmíru. Vždy zná tu nejkratší, nejrychlejší, nejharmoničtější cestu mezi vámi a vaším snem. Když to předáte vesmíru, budete překvapeni a oslněni tím, co vám přinese. Takhle se dějí kouzla a zázraky.

Měli byste to dělat denně, ale nemělo by vás to zatěžovat. U Tajemství je skutečně důležitý: dobrý pocit. Chcete se cítit radostně během celého procesu. Chcete být šťastní, v souladu jak je to jen možné. Jediný rozdíl mezi lidmi, kteří žijí tímto způsobem a těmi, co tak nežijí je: že lidé, kteří žijí v kouzlu života si navykli na tento způsob bytí. Navykli si na tento proces a kouzlo se jim děje kdekoliv, protože si ho pamatují a dělají ho neustále, ne jenom někdy.

Lidi to chvíli drží a cítí se jak vítězi a říkají: "Jsem nadšený, viděl jsem tento film, změním svůj život", avšak výsledky se nedostavují a pod povrchem je to připraveno se prolomit. Podívá se na výsledky a řekne: "Tahle věc nefunguje." Víte co řekne vesmír? "Tvé přání je mým rozkazem." A jde dolů.

Chtěl jsem použít zákon přitažlivosti, abych viděl, co se stane. A v roce 1995 jsem začal vytvářet tabuli představ, kam jsem dával vše, co chci získat nebo přitáhnout, auto, hodinky, partnera duše svých snů a dal jsem obrázky toho, co bych chtěl na tuto tabuli. Každý den jsem se ve své kanceláři díval na tuto tabuli a představoval si, že to již mám.

Byl jsem připravený se stěhovat. Nábytek, všechny krabice jsme dali do skladiště. V průběhu 5ti let jsem se 3krát přestěhoval. Teď jsem v Californii, koupil jsem tento dům, který jsem rok renovoval. Přinesl jsem všechny věciz předešlého domu, pět let zpátky. Jednoho rána asi v 7.30 přišel do mé kanceláře můj syn. Jedna z krabic, která byla zalepená 5 let, byla přímo u dveří. Můj syn si na ni sedl a bouchal do ní. Řekl jsem mu: "Přestaň, dělám nějakou práci." "Tati, co je v té krabici?" Moje tabule představ. "Co je tabule představ?" Řekl jsem: "Jsou tam všechny mé cíle, vystřihl jsem je a dal a tabuli, jako něco, čeho chci dosáhnout." Samozřejmě tomu nerozuměl. Řekl jsem: "Miláčku, ukážu ti to, to bude nejjednodušší." Otevřel jsem krabici. Když jsem vytáhl tabuli představ, byl tam obrázek domu, který jsem si představovalpřed 5 lety a byl jsem šokován, že jsme žili přesně v tom domě. Ne jenom v podobném domě. Koupil jsem dům svých snů a zrenovoval ho ani jsem o tom nevěděl.

Podíval jsem se na ten dům a začal jsem brečet. "Proč pláčeš?" "Miláčku, konečně rozumím, jak funguje zákon přitažlivosti. Konečně chápu sílu vizualizace. Konečně chápu vše co jsem četl, s čím jsem pracoval. Můj celý život, způsob jak jsem vybudoval společnosti. Fungovalo to rovněž na můj dům, koupil jsem náš vysněný domov a ani jsem o tom nevěděl."

Představivost je vším. Je to předobraz přicházejících životních kouzel."

Albert Einstein

Rozhodni se, co chceš, věř tomu, že to můžeš mít, že si to zasloužíš, že je to pro tebe možné. A pak každý den zavři oči na několik minut a představuj si, že již máš to, co chceš a prociťuj, že to již máš. Vycházej z toho a zaměř se na to, za co si již vděčný. Skutečně buď v tom, vychutnej to. Pak žij svůj den a odevzdej to vesmíru, věř, že zařídí, aby se to zhmotnilo.

Tajemství znamenalo pro mě skutečnou transformaci, protože jsem vyrůstal v rodině, s velmi negativním otcem, který si myslel, že bohatí lidé každého okrádají. Že každý kdo má peníze musel někoho podvést. Vyrůstal jsem v předsudcích o penězích. Jestli je máte, zkazí vás. Jen špatní lidé mají peníze. Peníze nerostou na stromech. Tohle bylo opravdu něco: "Kdo si myslíš, že jsem, Rockefeller?" To byla jedna z jeho nejoblíbenějších frází. Vyrostl jsem a věřil, že život je obtížný, tvrdý, že se jím musíte probíjet. Když jsem potkal W. Clement Stonea, doslova jsem začal měnit svůj život.


"Cokoliv může lidská mysl vymyslet, může to dosáhnout."

W.Clemet Stone

Když jsem s ním pracoval, řekl: "Stanov si cíl tak velký, že když ho dosáhneš, ohromí tě to. Věděl bys, že je to jen díky tomu, že jsem tě učil, že bys to měl dosáhnout." V té době jsem vydělával 8 tisíců dolarů ročně. Chtěl jsem něco změřitelného. "Chci vydělat 100 tisíc dolarů za rok." Nevěděl jsem, jak to udělat. Neměl jsem strategii, jen jsem řekl: "Vyslovím to, budu věřit, a konat, jako by to byla pravda a odevzdám to."

Naučil mě každý den zavřít oči a vizualizovat si cíl, jako kdybych ho již dosáhl. Vyrobil jsem 100 tisícovou bankovku a dal ji na strop. První věc, co jsem viděl, když jsem vstal - bankovka mi připomínala můj záměr. Pak jsem zavřel oči a představoval si, že mám 100 tisíc dolarový životní styl. Asi 30 dnů se nic většího nestalo. Neměl jsem žádné průlomové myšlenky, nikdo mi nenabízel více peněz. Byl jsem ve sprše, přešly 4 týdny, měl jsem nápad za 100 tisíc. Měl jsem napsanou knihu. Když prodám 400 tisíc kopií, každou za 1/4 dolaru, bude to 100 tisíc. Kniha byla na světě, ale nikdy mě to nenapadlo.

Když vás napadne inspirující myšlenka, musíte jí věřit a jednat podle ní. Nevěděl jsem jak to udělám, jak prodám 400 tisíc kopií. Uviděl jsem v supermarketu časopis "National Enquirer". Viděl jsem ho milionkrát. Najednou jsem to uviděl. Kdyby čtenáři věděli o mé knize, 400 tisíc lidí by si ji koupilo. Po 6 týdnech jsem mluvil na Hunter College v New Yorku ke 600 učitelům a na konci ke mně přišla paní: "To byla skvělá řeč, ráda bych s vámi udělala rozhovor. Dám vám vizitku." Zeptal jsem se: "Pro koho píšete?" "Jsem nezávislá, ale většinu věcí prodávám časopisu "National Enquirer"."

Viděl jsem jak smíšené signály odešli z mé hlavy. "Dern-ner ner ner..." Tahle věc skutečně funguje. Článek vyšel a prodej knihy začal stoupat. Přitáhl jsem do svého života všechny ty události, včetně té osoby. Abych to zkrátil, nevydělal jsem 100 tisíc, ale 92 327. Myslíte, že jsme byli deprimovaní: Nefunguje to? Ne: "To je úžasné!" Má žena mi řekla: "Jestli to funguje u 100 tisíc, bude to fungovat u milionu?" Řekl jsem: "Nevím. Myslím, že ano. Zkusme to."

Můj vydavatel mi skutečně vypsal královský šek pro naši knihu Slepičí polévka pro duši. Při podpisu nakreslil smějící se obličej, protože to byl první miliónový šek, který kdy vystavil. Chtěl jsem vyzkoušet, zda Tajemství funguje. Rozhodně funguje. Žiji tak každý den. Dokážu si představit mnoho lidí, kteří si teď myslí: Takto mohu přitáhnout více peněz do mého života? Jak mohu mít více peněz? Jak mohu mít více hojnosti a prosperity? Jak mohu řešit svůj dluh, když miluji svou práci když je tady strop peněz, které se ke mně mohou dostat, skrze moji práci?"

Jak mohu více vydělat? Zaměřte se na to! O tom jsme mluvili v průběhu celého Tajemství. Vaší prací je říci, co byste chtěli z vesmírného katalogu. Je-li hotovost jednou z nich, řekněte kolik byste rádi měli. Rád bych dostal nečekaně 25 tisíc v průběhu příštích 30 dnů nebo cokoliv se má stát. Mělo by to pro vás býtněco, čemu uvěříte.

Většina lidí má cíl dostat se z dluhů. To vás navždy udrží v dluzích. O čemkoliv přemýšlíte, přitáhnete to. Říkáte, dostat se z dluhů. Nerozhoduje jestli se dostat z dluhů, nebo do dluhů. Pokud přemýšlíte nad dluhem, přitahujete dluh. Nastavte si automatické splácení dluhu a začněte se soustředit na prosperitu.

Často lidé říkají: "Rád bych v příštím roce zdvojnásobil svůj příjem." Ale když se podíváte na jejich činy, nedělají nic, co by jim k tomu pomohlo, obrací se tomu zády. "Nemohu si to dovolit". A víš co: Tvé přání je mým rozkazem.

Když se soustředíte na to, že nemáte dost peněz, mluvíte o tom se svým přítelem, cítíte se nešťastní, že nemáte dost peněz, ve svém nitru aktivujete nebo neustále oživujete myšlenku, která je v rozporu s touhou, kterou jste vyslali. Nemůžete chtít více peněz a soustředit se na to, že jich nemáte dost.

Každý den jsem dostával mailem spoustu účtů tehdy jsem prvně pochopil Tajemství a přemýšlel jsem, jak to změním? Zákon přitažlivosti říká: na co se zaměřujete, to dostanete. Na výpisu z banky jsem zabělil celkovou částku a napsal jsem tam novou. Přesně tolik, kolik jsem chtěl. Představoval jsem si šeky, přicházející na můj účet a skutečně spousta šeků přicházela. Během jednoho měsíce se věci začaly měnit. Je to úžasné. Dnes dostávám šeky na svůj email. Dostávám pár účtů, ale šeků dostávám více.

Vyrostli jsme na tom, že musíme pracovat tvrdě, abychom vydělali peníze. Změňme to: peníze přicházejí snadno a často. Na začátku to cítíte jako lež. Část mozku říká: Ty lháři, je to těžké. Je to jako malé tenisové utkání, které bude chvíli pokračovat.

Co se týče vytvoření hojnosti, vše je o tom, jak přemýšlíte. 80% mého tréninku, který děláme s lidmi je o jejich psychologii a způsobu jejich myšlení. Když lidé poslouchají, říkají: Ty to můžeš udělat, ale já ne.

Každý člověk má schopnost změnit způsob svého vnitřního vztahu a rozhovoru s penězi. Našli jsme mnoho lidí, kteří možná vydělali spoustu peněz, ale jejich vztahy zapáchají.

Mimochodem je to technický termín. A to skutečně není hojnost. Můžete jít po penězích a možná zbohatnete, ale nezaručí vám to, že budete bohatí. Netvrdíme, že peníze nejsou součástí hojnosti. Peníze jsou částí hojnosti, ale jenom její částí. A pak jsme potkale mnoho lidí - "spirituální lidi", kteří jsou neustále nemocní a zlomení. To taky není hojnost. Život by měl být překypující. Ve všech oblastech.

Mnoho lidí na Západě usiluje o úspěch, chtějí mít dům, zaměstnání, všechny tyto věci. Ale mít tyto věci, jim nezaručuje to, co skutečně chtějí: štěstí. A to se stane, když získají všechny ty vnější věci. Když půjdete nejdříve po penězích, nepřinese vám to štěstí. Je to obráceně. Nejdříve hledejte vnitřní radost, vnitřní mír, vnitřní vizi a pak se všechny ostatní věci z vnějšku objeví.

Tajemství znamená: jsme tvůrci našeho vesmíru a každé naše přání se manifestuje v našem životě. Je velmi důležité, co si přejete, jaké jsou vaše myšlenky a pocity, protože to se manifestuje.

Jednoho dne jsem byla v domě uměleckého režiséra, slavného filmového producenta. V každém rohu měl nádherný obraz ženy, nahé ženy, zahalené látkou, dělala tohle, jako kdyby říkala: Nedívám se na tebe, nevidím tě." Řekla jsem mu: "Myslím si, že máte problémy ve svém milostném životě." "Jste jasnovidka nebo něco takového?" "Ne, ale podívejte se. Na sedmi místech máte přesně tu samou ženu." "Ale já tyto malby miluji. Maloval jsem je sám."

"To je ještě horší," řekla jsem, "protože do toho dáváte celé své tvoření a tvořivost." Byl to pohledný muž, měl kolem sebe herečky, protože to byla jeho práce a neměl žádný milostný vztah. Zeptala jsem se: "Co chcete? Chci mít rande se 3 ženami týdně." Dobrá, nakreslete se se 3 ženami a zavěste to do každého rohu."

O 6 měsíců později jsem ho viděla v Evropě, zeptala jsem se: Jaký je váš milostný život? Úžasný. Volají mi a chtějí se se mnou sejít." Protože to je vaše přání. Mám 3 schůzky týdně. Rvou se o mně." Dobře pro vás. Ale chci se trochu ustálit. Chci svatbu, chci romantiku." Nakreslete to. Nakreslil nádherný romantický vztah a o rok později se oženil a je velice šťastný. Protože vyslovil jiné přání. Přál si to již mnoho let, ale nestalo se to, protože se to nemohlo manifestovat kvůli vnější úrovni jeho samého, jeho dům mu neustále protiřečil.

Teď když to víte, měli byste si s tím začít hrát. Uvnitř vztahu, je důležité nejdříve pochopit, kdo do vztahu vstupuje. Nemyslíme tím vašeho partnera, ale vás. Jak můžete očekávat, že někdo jiný bude vychutnávat vaši společnost, když si ji sami neumíte vychutnat? Zákon přitažlivosti vám to přináší do vašeho života a musíte mít zcela jasno.

Zamyslete se: Chováte se k sobě způsobem, kterým chcete, aby se ostatní lidé chovali k vám? Stanete se svým vlastním řešením.

Ne: "Teď si mi zavázán a potřebuješ mi dát víc." Místo toho, dejte více sami sobě. Udělejte si volno a dejte sami sobě, ve smyslu naplnění až po okraj, odkud můžete přetékat v dávání.

V mnoha mých vztazích jsem očekávala od svého partnera, aby mi ukázal moji krásu. Potřebovala jsem, aby mi ukázal moji krásu, necítila jsem se krásná. Když jsem vyrůstala, mými hrdinkami byli "Charlieho andělé", Bionická žena nebo "Zázračná žena". Ačkoliv to byli báječné ženy, žádná z nich nevypadala jako já. A tak to bylo až do doby, než jsem se zamilovala do Lisy -plné rty, oblé boky, moka pokožka, afro- a pak se celý svět zamiloval do Lisy. Je na vás něco nádherného.

Studoval jsem se 44 let! Chtěl jsem se líbat! Protože se budete sami milovat. Nemluvím o nafoukanosti. Mluvím o zdravém respektu před sebou samým. A jak milujete sebe, budete milovat ostatní.

Někdy lidé řeknou: "Tito lidé v práci jsou tak negativní", "Muž, se kterým žiji je tak zlostný", nebo "Moje děti mě znepokojují", a my říkáme, musíte se orientovat na to dobré, co je v lidech, kteří vás obklopují.

Povzbuzujeme vás, abyste vzali sešit a napsali seznam pozitivních stránek lidí, se kterými trávíte hodně času. Když máte s někým příšernou zkušenost, příšerný vztah, můžete se v soukromí vaší mysli a s trochou úsilí zaměřit na to, co máte na nich nejraději a většinou se k vám tito lidé tak začnou chovat. Nemůžete tvořit jejich realitu. Když jsou v náladě nebo postoji, který neodpovídá tomu, co si o nich myslíte, budou dělat "cik" a vy "cak".

Zákon přitažlivosti vás nedá dohromady na stejné místo. Vaše frekvence si neodpovídají. Znáte-li svůj potenciál, jak se cítit dobře, nikdy byste nežádali nikoho, aby byl jiný, abyste se cítili dobře. Osvobodili byste se od všech těch těžkopádných nemožností, od potřeby ovládat svět, ovládat svého partnera nebo ovládat své dítě. Jen vy sami tvoříte svou realitu. Nikdo jiný nemůže za vás myslet. Nikdo jiný to nemůže udělat. Jenom vy. Každý kousek vaší bytosti. Je důležité rozpoznat, že naše tělo je produktem našich myšlenek. V lékařské vědě začínáme chápat jak povaha myšlenek a emocí ve skutečnosti určuje fyzickou hmotu a strukturu a funkci našich těl.

V umění léčby známe placebo efekt. Placebo je něco, co pravděpodobně nemá vliv ani účinek na tělo, je to něco jako kostka cukru. Řeknete pacientovi, že je to velice účinné a stane se to, že placebo má stejný účinek, nebo někdy i větší účinek, než léky, které by ten účinek měly mít. Lidská mysl je největší faktor v léčebném umění. Někdy větší než léky. Je-li je někdo nemocný a snaží se prozkoumat, jaké myšlenky vytvořili nemoc, a neužije léky, je-li je to v akutní situaci, může ho to zabít. Pak je samozřejmě moudré užít léky, zatímco zkoumají, co v mysli to způsobilo. Takže nemusíte odmítat léky. Každý způsob léčení má svoje místo.

Je tu jen proud hojnosti a blaha, je to proud čisté pozitivní energie. Vesmír překypuje jen tím. Tento svět je založen na blahu a hojnosti, kterými překypuje. Dovolíte-li tomuto proudu plynout v celé jeho plnosti, budete se cítit velice dobře. Když se mu budete trochu vzpírat, nebudete se cítit dobře. Je tu jen proud milosti nebo hojnosti, který necháte plynout nebo ne. A vaše úžasné emoce vám říkají, jak na tom jste. Jste-li napojení nebo to odmítáte. Jsou lidé, kteří měli konečnou diagnózu. Zamyslete se nad slovem nemoc. Rozdělte to slovo. Ne-moc, je to tělo, které není v pohodě.

Máme tisíce různých diagnóz. Jsou to jenom slabá spojení. Všechny jsou důsledkem jedné věci: stresu. A jestli jste neustále ve stresu, tak se jedno spojení přeruší. Naše tělo vytváří nemoc, aby nám dalo zpětnou vazbu, dává nám vědět, že jsme v nerovnováze, nejsme milující a nejsme vděční. Takže tělesné příznaky nejsou ničím špatným. Častá otázka je, když se v těle manifestuje nemoc nebo nějaký příznak nemoci zda to může být změněno správným myšlením. Odpověď je samozřejmě.

23.listopadu mi určili diagnózu rakoviny prsu. Ve svém srdci jsem skutečně silně věřila, že jsem již vyléčená. V průběhu dne jsem říkala: Děkuji za uzdravení. A tak to pokračovalo dál. Děkuji za uzdravení. Ve svém srdci jsem věřila, že jsem vyléčená. Viděla jsem, jako kdyby rakovina nikdy nebyla v mém těle. Jeden způsob jak jsem se léčila: sledovala jsem velice směšné filmy. Jediné, co bychom měli dělat, je se smát a smát. Nemohli jsme si dovolit pustit stres do mého života, protože jsme věděli, že stres je nejhorší věcí, když se pokoušíte vyléčit. Od určené diagnózy 23.11. až do doby, kdy jsem byla úplně vyléčená uplynuly přibližně 3 měsíce. A to bez ozařování a chemoterapie.

Rodíme se se základním programem. Je to sebe-léčení. Zraníte se, znovu to sroste. Dostanete bakteriální infekci a imunitní systém se postará o tyto bakterie a zahojí to. Imunitní systém je vytvořen tak, aby léčil. Nemoc nemůže být v zdravém emocionálním těle. Tělo se zbavuje miliónů buněk každou vteřinu a vytváří nové buňky. Části těla jsou denně vyměněny. Jiné části potřebují pár měsíců, jiné části pár let. Ale za několik let máme zcela nové fyzické tělo. Jestli máte ne-moc a zaměřujete se na to, mluvíte o své nemoci s ostatními, pak vytváříte více ne-mocných buněk.

Dívejte se na sebe, jak žijete v dokonale zdravém těle. Nechte lékaře ať se postarají o ne-moc. Když máte bolestivou artritidu, cítíte rozdíl mezi postojem: mít z toho strach nebo mít naději? Rozdíl mezi strachem a nadějí je rozdíl mezi vyléčením nebo ne. Šťastnější myšlenky vedou k šťastnější biochemii, ke šťastnějšímu, zdravějšímu tělu. Bylo prokázáno, že negativní myšlenky, stres, vážně poškozují tělo a funkci mozku. Naše myšlenky a emoce neustále znovusestavují, reorganizují, obnovují naše tělo. Odstraňte z těla fyziologický stres a tělo udělá to, co má dělat. Vyléčí se.

Viděl jsem obnovené ledviny, zmizení rakoviny, napravení zraku a znovu zhoršení. Nevyléčitelný, znamená vyléčitelný zevnitř. Můžete změnit svůj život a sami se vyléčit. Můj příběh začíná 12.března 1981. Změnil celý můj život. Je to den, na který nikdy nezapomenu. Havaroval jsem v letadle. Skončil jsem v nemocnici zcela paralyzován. Moje mícha byla rozdrcena. První a druhý krční obratel byl zlomený, polykací systém byl zničen, nemohl jsem jíst ani pít. Bránice byla zničena, nemohl jsem dýchat. Mohl jsem jen mrkat očima.

Doktoři řekli, že budu celý život vegetovat. Pouze mrkat očima. Takto mě viděli, ale nezáleželo na tom, co si mysleli. Nejdůležitější bylo, co jsem si myslel já. Odejdu po svých na Vánoce. Představoval jsem si jak odcházím z nemocnice. Mysl byla jediná věc, se kterou jsem v nemocnici mohl pracovat. Jakmile jednou máte mysl, můžete dát věci znovu dohromady. Byl jsem napojen na dýchací přístroj, řekli mi: nikdy nebudu dýchat sám, protože mám poškozenou bránici. Nepatrný hlas mi neustále říkal: "Zhluboka dýchej." Nakonec mě odpojili. Byli v rozpacích, jak to vysvětlit. Nemohl jsem si dovolit, aby jakákoliv myšlenka mohla odvrátit pozornost od mého cíle a mé vize.

Stanovil jsem si cíl - vyjít z nemocnice na Vánoce. To byl můj cíl. O 8 měsíců později jsem odešel z nemocnice. Řekli, že to není možné. Na tento den nikdy nezapomenu. Pro poraněné lidi, kteří sledují tento film bych shrnul svůj život do 7 slov: Člověk se stává tím, co si myslí."

Tolik lidí žije tak omezeným způsobem. Rozhlížejí se a vidí věci, které jsou báječné a říkají: "Ano, chceme toho víc a budeme pro to hlasovat, budeme to podporovat svým časem, energií a penězi." Ale pak vidí věci, které nechtějí. Hrozné věci, se kterými nechtějí žít. A nechtějí, aby s nimi žili i ostatní lidé. Říkají: "Musíme něco udělat, abychom se zbavili těchto věcí". Neuvědomují si, že když potlačují nechtěné, dávají tomu sílu.

Máme boj proti chudobě, boj proti rakovině, boj proti těhotenství teenagerů, válku proti terorizmu, boj proti násilí, válku proti terorizmu. Zmínili jsme se, že je tady válka proti terorizmu? A všechno to potlačování tomu jen přidává sílu, když řeknete: "Ne!"

Neodejde to. Zákon přitažlivosti to přitáhne. Proti čemu se stavíte na odpor, to přetrvá. Protože tím odporem říkáte: Nechci tuto věc, protože se z toho takto teď cítím."

Projevujete skutečně silné emoce: Nemám rád tento pocit a proto vám to přiběhne naproti. Hnutí proti válce vytváří více války. Boj proti drogám vytváří více drog. Protože se zaměřujeme na to, co nechceme: na drogy.

Když říkáte, že byste se na to neměli zaměřovat, je to jako byste to měli dělat taky. Protože věnujete pozornost tomu co nechcete, a pak se to zhmotní. Tohle zdůvodňování nechápeme.

Matka Tereza byla brilantní, řekla: "Nikdy se neúčastním projektu proti válce. Jestli to bude pro mír, pozvěte mě."

Ona to věděla. Chápala tajemství. Podívejte se, co ve světě manifestovala. Jestli jste proti válce, buďte pro mír. Jestli jste proti hladu, buďte pro to, aby lidé měli dostatek jídla. Jestli jste proti konkrétnímu politikovi, buďte pro jeho oponenta. Často se volby obrátí ve prospěch člověka, proti kterému jsou lidé zaměřeni, protože dostává všechnu tu energii a zaměření.

Zaměřte se na to, co chcete, ne na to, co nechcete. Všimněte si, co nechcete, protože vám to dá protiklad k tomu, co chcete. Čím více mluvíte o tom, co nechcete nebo jak je to špatné, neustále o tom čtete a pak říkáte, jak hrozné to je, pak toho vytváříte ještě víc.

Lidé často říkají: musím být informován. Možná ano, ale nemusíte tím být zaplaveni. Naučte se být v pokoji a tichosti. Odvraťte se od toho, co nechcete, od všech emocionálních zátěží kolem toho. Zaměřte se na to, co chcete prožívat. Když se vnitřní hlas a vize stanou opravdovější, jasnější a hlasitější pak se to projeví navenek, povedete svůj život.

Nesnažte se, aby byl svět takový, jaký chcete, aby byl. Vytvářejte kolem sebe svět, který si vyberete. Zároveň dovolte, aby existoval svět, který si vybírají ostatní.

Lidé se také neustále ptají: "Jestli každý používá Tajemství a chová se, že vesmír je jako katalog, nevyčerpáme všechny věci? Nebude chtít každý běžet do banky, která pak zkrachuje?"

Velké Tajemství je úžasné. Je tady více než dostatek pro každého. Lež, která se šíří jako virus v lidské mysli, říká: není tu dostatek dobrého pro všechny. Je tu nedostatek a omezení. Tato lež nutí lidi žít ve strachu, chamtivosti, lakomosti, a tyto myšlenky strachu, chamtivosti a nedostatku se stávají jejich zkušeností. Svět si vzal pilulku noční můry.

Všude kolem je více než dost toho dobrého, dostatek tvořivých myšlenek, síly, lásky, radosti. Tohle všechno začíná procházet myslí, která si je vědoma své neomezené podstaty. Každý velký učitel, který kdy žil nám říkal, že život je překypující. Když přemýšlíme, že se zdroje zmenšují, najdeme jiné zdroje, abychom dosáhli stejné věci. Když říkáme, že máme nedostatek neotvíráme se vizi a nevidíme vše, co je kolem nás.

Když každý začne následovat své srdce a půjde si za tím, co chce, nepůjdete po stejných věcech. To je ta nádhera... Nechceme všichni BMW, stejnou osobu, stejné zážitky, stejné oblečení. Všichni nechceme vyplnit prázdná místa. Je tady dostatek pro každého. Když tomu věříte, vidíte to a jednáte podle toho, ukáže se vám to. To je pravda.

Nadchněte se rozmanitostí vaší reality, při vybírání věcí, které skutečně chcete. Když vidíte něco, co chcete zažít, myslete na to. Prociťte to. Buďte v tom. Mluvte o tom a napište to. Vytvořte si realitu, která tomu bude odpovídat. Jestli vidíte věci, které nechcete prožívat, nemluvte o nich. Nepište o nich. Nepřidávejte se k těm, kteří se jich obávají. Neodstrkujte je od sebe. Ignorujte je. Přeneste svoji pozornost od věcí, které nechcete k věcem, které chcete.

V minulosti většina vůdců opomenula sdílet Tajemství s ostatními. Nyní je nejlepší doba, jaká kdy byla. Je to poprvé, co máme sílu získat poznání. Když se díváme kolem sebe, na naše těla, vidíme jen špičku ledovce. Přemýšlejte nad tím. Podívejte se na svou ruku. Vypadá pevná, ale ve skutečnosti není. Když ji dáte pod mikroskop, uvidíte vibrující energii. Všechno je vytvořeno ze stejné věci: ruka, oceán nebo hvězda. Všechno je energie. Přiblížím vám to.

Je tady vesmír, pak naše galaxie a naše planeta, jednotlivci, a pak vevnitř těla je systém ústrojí a pak buňky, molekuly, atomy a pak je tady energie. Je hodně úrovní, o kterých můžeme mluvit. Všechno ve vesmíru je energie. Nezáleží na tom, ve kterém městě žijete máte dostatek energie ve vašem těle, potenciální energie, abyste osvítili celé město na takřka týden. Většina lidí se ohraničuje tělem, ale nejste omezené tělo.

I pod mikroskopem jste energetické pole. Zeptáte se kvantového fyzika: Co tvoří svět? Řekne vám: "Energie." Popiš energii. Nemůžete ji vytvořit nebo zničit, vždy byla a vždy bude, vše co kdy existovalo pořád existuje, přechází do formy, skrze formu a mimo formu. Dobrá.

Když se zeptáte teologa: Co vytvořilo vesmír? Řekne: "Bůh". Popiš Boha. Vždy byl, nemůžeš ho stvořit nebo zničit, vše co kdy bylo, vždy bude, přechází do formy, skrze formu a mimo formu. Je to stejný popis, jenom terminologie se liší. Jestli si myslíte, že jste obal z masa, zamyslete se znovu. Jste duchovní bytost, jste energetické pole ve větším energetickém poli. Všichni jsme propojeni. Jen to nevidíme. Není tam venku a tady vevnitř. Ve vesmíru je vše propojeno, vše je jedno energetické pole. Jste energie Zdroje. Máte pozoruhodná těla, které odvedla vaši pozornost od toho, kdo ve skutečnosti jste.

Jste energie Zdroje ... Jste věčné bytosti, jste Božská síla. Jste tím, co nazýváte Bohem. Podle Bible jsme obrazem a podobenstvím Boha. Skrze nás si Vesmír uvědomuje sám sebe. Jsme nekonečné pole možností. Vše je pravda.

Každá tradice říká: byli jste stvořeni k obrazu a podobenství tvořivého zdroje. Máte božský potenciál a sílu tvořit svůj svět. Možná jste vytvořili věci, které jsou vás hodny a jsou báječné a možná ne. Zamyslete se, jestli to, co v životě máte je skutečně to, co chcete a je vás to hodno?

Pokud vás to není hodno teď je ten správný čas to změnit, protože máte sílu to udělat.

"Všechna síla vychází zevnitř, a proto je pod naší kontrolou."

R.Collier

Mnozí lidé se cítí jako oběti, častokrát poukazují na minulost: např. vyrůstali s týrajícím rodičem, nebo v nefungující rodině. Většina psychologů věří, že asi 85% rodin je dysfunkčních. To znamená, že nejste ojedinělý případ.

Mí rodiče byli alkoholici. Můj otec mě týral, moje matka se s ním rozvedla, když mi bylo 6let. Od svých 13 do 18 let jsem byl členem pouličního gangu. Měl jsem vážnou nehodu na motorce. V Dallasu jsem byl bezdomovec. V Houstonu jsem žil 15 let v chudobě. Jako dítě jsem měl potíže s učením, řekli mi, že nikdy nebudu číst, psát ani komunikovat, ničeho v životě nedosáhnu.

Je to příběh skoro každého. No a co? Důležité je: Co uděláte teď? Co si teď vyberete? Buď můžete pokračovat v tomhle, nebo se můžete zaměřit na to, co chcete. Když se lidé zaměří na to, co chtějí, to co nechtějí se ztratí. Něco se bude rozšiřovat a něco zmizí. Chceme, abyste vědomě směřovali své myšlenky s určitým záměrem, abyste byli tvůrci své zkušenosti.

Na zákonu přitažlivosti je úžasné to, že můžete začít tam, kde jste, můžete začít skutečně myslet, začít vytvářet ve svém nitru pocit harmonie a štěstí. Zákon na to bude reagovat. Věřte, že ve vesmíru je všeho víc než dost, že vše se pro vás vyvíjí dobře nebo můžete věřit, že nestárnete, ale mládnete. Můžeme to vytvořit, jak chceme používáním zákona přitažlivosti. Můžete se osvobodit od vrozených vzorců chování, kulturních a společenských norem a jednou provždy dokázat, že síla ve vašem nitru je větší než síla ve světě.

Někteří si možná myslíte: Nedokážu to, nebo Ona mi to nedovolí udělat! Nebo On mi to nikdy nedovolí udělat! Nebo Nemám dostatek peněz, abych to udělal!", nebo Nejsem dost silný, abych to udělal!" nebo Nejsem dost bohatý, abych to udělal," nebo "Nejsem to, nejsem to, nejsem, nejsem!" Každé "Nejsem" je tvoření.

"Ať už si myslíte, že můžete či ne, v obou případech máte pravdu."

Henry Ford

Jsou nějaká omezení? Absolutně ne. Jsme neomezené bytosti. Nemáme žádné hranice. Každý na této planetě má NEOMEZENÉ schopnosti, nadání, dar a sílu. Na obloze není tabule, na kterou Bůh napsal váš úkol, vaše životní poslání, misi. Neexistuje tabule, která říká: N.D.Walsch, pohledný muž, který žil v první polovině 21.století, který dvojtečka a pak je prázdno.

Vše co musím pochopit je, co tady dělám, proč jsem tady, najít tu tabuli a zjistit, jaké má Bůh se mnou plány. Ale tabule neexistuje. Vaším úkolem je to, co sami řeknete, vaším posláním je to, co si sami zvolíte. Váš život bude takový, jaký si vytvoříte a nikdo vás nikdy nebude soudit.

Trvalo mi spoustu let toho dosáhnout, protože jsem vyrůstal s představou, že tu bylo něco, co jsem měl dělat pokud jsem to nedělal, měl jsem pocit, že ze mně Bůh nebude mít radost. Když jsem pochopil, že prvořadé je cítit a zažívat radost, začal jsem dělat jen věci, které mi přinášely radost.

Je takové rčení: Když vás to nebaví, nedělejte to. Radost, láska, svoboda, štěstí, smích. O tom to je. Pokud prožíváte radost při hodinové meditaci, tak to dělejte. Pokud jste šťastní, když jíte sendvič se salámem, tak to dělejte. Když se mazlím se svou kočkou, dělá mi to radost, když se procházím v přírodě, mám radost. Takže se chci neustále dostávat do toho stavu. A když to dělám, jediné co musím dělat je: zaměřit se na to, co chci aby se to mohlo zhmotnit.

Vnitřní štěstí vás ve skutečnosti pohání k úspěchu. U čeho máte dobrý pocit přitáhnete to ještě víc. Nyní sledujete tento film. Jen vy to můžete uplatnit ve svém životě, je na vás, jestli to chcete uchopit a zužitkovat. Cítíte se dobře a jestli se necítíte dobře, pak to nechte. Najděte si něco, co rezonuje s vaším srdcem.

"Naslouchej své blaženosti a vesmír ti otevře dveře tam, kde byli jen zdi."

Josepf Cambell

Joseph Campbell řekl: Naslouchej své blaženosti. To jsou ta nejlepší slova, jaké kdy někdo řekl... a jestli můžete naslouchat své blaženosti, měli byste následovat tuto cestu hojnosti a blaha na všech úrovních. Vychutnejte s námi život. Protože život je fenomenální. Je to velkolepá cesta. Budete žít v jiné realitě, jiný život.

A lidé se budou ptát: Co děláte jinak než já? Jediný rozdíl je, že používáte Tajemství. Můžete dělat a mít věci, být čímkoliv, o čem lidé jednou řekli, že je nemožné, abyste je dělali, měli a abyste tím byli.

Skutečně vstupujeme do nové éry, kde posledním omezením není prostor, ale mysl. Vidíme budoucnost neomezených možností. Neomezené možnosti. Používáme nanejvýš 5% potenciálu lidské mysli. 100% lidského potenciálu, je výsledek správného vzdělání. A tak si představte svět, kde lidé používají svůj úplný mentální a emocionální potenciál. Můžeme jít kamkoliv. Můžeme dělat cokoliv. Dosáhnout čehokoliv. Dívejte se na sebe s láskou, po které toužíte. Říká nám to každá náboženská kniha. Každá významná filozofická kniha. Každý velký vůdce. Všichni avatárové, kteří kdy žili. Zamyslete se nad tím, co říkali. Mnoho z nich jsme vám představili v tomto filmu.

Víte co? Všichni chápali jednu věc. Chápali Tajemství. Nyní mu rozumíte i vy. A čím více ho budete používat, tím více mu porozumíte. Možná cítíte, že by bylo jednodušší slyšet tyto slova hned po vašem narození na tuto planetu. Kdyby jsme s vámi mluvili první den po vašem narození, řekli bychom vám: Vítejte na planetě Zem. Můžete být čímkoliv, můžete dělat a mít cokoliv. Jste velkolepý tvůrce a jste zde díky své silné svobodné vůli tu být. Myslete na to, co chcete, přitahujte životní zkušenosti, které vám pomohou rozhodnout se, co chcete a když se jednou rozhodnete, myslete jen na to.

Většinu času budete sbírat údaje, které vám pomohou rozhodnout se, co chcete. Ale váš skutečný úkol je rozhodnout se, co chcete a pak se na to zaměřit. Protože skrze zaměření na to, co chcete, to přitáhnete. To je tvořivý proces. Věřím, že jste ohromní. Že je na vás něco velkolepého. Nehledě na to, co se stalo ve vašem životě. Nehledě na to jak mladí nebo staří si myslíte, že byste měli být. Od chvíle, co začnete správně myslet, pocítíte sílu ve vašem nitru, která je větší než ta ve světě. Začne se vynořovat. Převezme váš život. Nakrmí vás, oblékne. Povede vás a ochrání. Nasměruje vás. Bude udržovat vaše bytí, pokud to dovolíte. To víme jistě.

Co vám pomůže? CÍTIT SE DOBŘE. Buďte bezstarostní. Bavte se u toho. Není nic, co byste měli dělat, jen to, co chcete dělat.
x S kompletním přepisem. Zpracování bylo podrobené kritice v mainstreamových mediích. Více se dozvíte na Wikipedii nebo na oficiálním webu filmu.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.