xVybraná videa
text k videu
Film Cultural Creatives - tento pozoruhodný film vůbec poprvé s vědeckou důkladností mapuje obrysy nově vznikající holistické kultury, která tváří v tvář současnému kolapsu západni civilizace otevírá nové možnosti a přísliby pro vědomou evoluci společnosti a pro formování udržitelné planetární civilizace. Film představuje základní charakteristiky této nové kultury, některé její hlavní protagonisty (Paul H. Ray, Ervin László - Budapešťský klub, Kenny Ausubel - Bioneers, Peter Merry, Rob Hopkins -Transition Network, Péter Takáts, Susan George ad.), její ideje a koncepty i aktuální projekty (Banka Triodos, Gaiam, Transition Town, Cal-Earth ad).

Film Frigyese Fogela naznačuje, že nazrál čas, abychom něco zásadního podnikli sami se sebou a společně se posunuli novým směrem. Jak říká ve filmu zakladatel hnutí Transition Town Rob Hopkins: "Tohle je doba o přebírání iniciativy." Film maďarského režiséra podstatným způsobem přispívá k sebeuvědomování a aktivizaci této nové kultury, která v pravém slova smyslu přináší změnu paradigmatu. Ukazuje, že se v ní rodí nový evoluční integrální světový názor, jenž otevírá cestu pro vytváření světa vzájemného prospěchu.

Poselství filmu lze vyjádřit slovy Buckminstera Fullera: "Nesnaž se měnit starý systém. Vytvoř místo toho nový systém, který učiní ten starý nadbytečným."

V březnu 2013 byla zahájena práce a natáčení českého ekvivalentu filmu o kulturně - kreativních lidech. Na projekce filmu spontánně navazují akce s názvem Leadership forum v Bratislvě, Praze, Bruselu, Římě a Berlíně.

Leadership forum je o Nové kultuře - kulturně kreativních lidech, kteří aktivně tvoří změnu. Hnutí kulturně krativních je globální hnutí, kdy po celém světě existuje až 200 miliónu lidí, kteří se snaží přetvořit náš svět. Jejich společným znakem je, že mají pocit, že jsou sami. Přes jejich vědomí o krizi a problémech společnosti přistupují ke všemu aktivně a pozitivně. Přinášejí nové možnosti i řešení do různých sfér našeho života a přemýšlejí o sobě jako o součásti celku.

Když něco nefunguje, tak nečekej, že se to změní. Změň to. Změň sebe. Nečekej na spasitele. Každý z nás je leader. Důležitá je ochota propojení, kooperace a kolektivní inteligence. Uvědom si, že tohle je normální.
x Dokument pojednává o takzvané "nové kultuře", kterou její členové nazývají "probuzená společnost". V době vzniku tohoto dokumentu bylo zaznamenáno přibližně 200 miliónů lidí sdílících podobné myšlenky. Tito takzvaní "kulturní kreativci" se vyznačují celostním vnímáním světa, což jim umožňuje vnímat jeho energii a kolektivní vědomí, a navazovat kontakty skrze toto společné vědomí a nikoliv přímo. Otevírají se zde témata typu duchovní růst, komunity, politika zdola, ekodomy a ekofarmy, přírodní medicína, změna životního stylu, vytváření vlastní měny, zelené banky...atd.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Nefunguje
Nefunguje video na této straně?
Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.