x Vybraná videa
text k videu
Jižní Afrika - Lovci na mysu dobré naděje
Mys bouří. Tady, na jihu Afriky je silný mořský proud: ten studený, na živiny bohatý proud Benguela od jihu a teplý Agulhas proud od severu. Setkání těchto proudů vede k obrovskému bohatství mořských živin. Přitahuje k obživě milionová hejna sardinek, je to největší migrace zvěře na Zemi.

Indický oceán - korálový ráj
Není divu, že zde žijí někteří z nejpůsobivějších mořských dravců. Těžištěm filmu jsou tři velmi typičtí predátoři této oblasti: bílý žralok, tuleň a mořští ptáci. Osudy těchto lovců jsou úzce propojeny a často už jejich dospívání se stává boj na život a na smrt. Film sleduje tyto lovce celoročně a dokumentuje je v neobvykle a působivých obrazech, růstu jejich potomků a využívání jejich mimořádných loveckých technik. "Lupiči z Mysu bouří "není film pro lidi se slabým srdcem. Ačkoliv to je záměrně přehnané, ukazuje to, jaká je příroda: Krásná, ale i krutá.

Mozambik
Maledivy - tisíce malých ostrovů, které se zvedají na jih od Indie z modrého moře. Bílé pláže a palmy pokrývají kruhové ostrovy. Ale skutečný ráj je pod vodou. Skryté pod vlnami Indického oceánu korálů vytvořili miliony let stanoviště nepřekonatelné krásy. Barev a rozmanitosti jejího obyvatelstva je unikátní na naší planetě. V této rajské zahradě najdete také domovy nejpodivnějších tvorů, ať už krásných, nebo ošklivých. Ale i v tomto ráji-jako na světě, není vždy mír. Jako všude, tam jsou lovci a oběti. Chcete-li zde přežít, každá živá věc vyvinula svou vlastní strategii. Od úsvitu života, příroda ve frmě zvířat se transformuje a reprodukje. A tak se měnil jejich vzhled i jejich způsob života v korálových zahradách v Indickém oceánu.

Jižní Tyrolsko I
Südtirol ist ein kleines Land - aber es ist einer der schönsten Flecken den unsere Welt zu bieten hat. Neben den einmaligen Dolomiten gibt es eine Vielzahl von Naturparks am südlichen Rand der mächtigen Alpen. Beeinflusst durch das mediterrane Klima der Adria bietet die Landschaft eine einmalige Flora. Der Film zeigt einen Streifzug durch die schönsten Landschaften Südtirols mit beeindruckenden Bildern von Hubert Schönegger

Jižní Tyrolsko II
Südtirol liegt auf der Südseite der Alpen im Norden Italiens. Neben Schneehuhn, Hirsch Murmeltier und Auerhuhn hat auch der Steinbock hier seinen Lebensraum. Über der atemberaubenden Landschaft kreist seine Majestät, der Steinadler, und teilt sich den Luftraum zunehmend mit dem wieder angesiedelten Bartgeier. Der Steinbock galt vor noch gar nicht langer Zeit als beinahe ausgestorben. Doch dank intensiver Bemühungen der Südtiroler Naturschutzbehörden und vieler Naturschutzorganisationen, ist er heute wieder der König der Bergtiere. Die Bestände haben sich gut erholt. Während der Paarungszeit vollführt der Steinbock im Werben um die Auserwählte artistische Tänze. Dabei scheinen die Gesetze der Schwerkraft im steilen Fels aufgehoben zu sein. Die agilen Tiere im schwer zugänglichen Hochgebirge zu filmen, hat das Kamerateam vor außergewöhnliche Herausforderungen gestellt.
Německý seriál s anglickým komentářem o posledních místech neporušené přírody.
Související odkaz
xRubriky
Odkazy
Měsíční archiv
Výběr tématu
Anketa

Pošli link
Ahoj, podívej se na zajímavé video
Po stlačení tlačítka "Pošli" nezapomeň vyplnit správnou e-mailovou adresu a pak odeslat.

Odkaz videa
Credits

webdesign 2006 - 2014 by TrendSpotter. Spotter.TV is independent, nonprofitable, noncommercial site. Only for education purposes in the Czech and Slovak republic. Strictly embedded content is based on public domain, or Standard YouTube license, or Creative Commons license, or Copyright, or custom licenses based on public video sites for shared content. All other brand names, product names, or trademarks belong to their respective holders. Other links and information may not be relevant to embedded media. Randomly displayed banners are not managed by Spotter.